Monstrum iz Novog Sada pokušao da zavara policajce: Skovao pakleni plan da ih navede da pomisle da se ubio, ali ga je ovo odalo

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

01.06.2019

19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žrtve monstruoznog zločina koji je potresao celu Srbiju - Mirjana Janković (32) i njeni roditelji Branislav (57) i Nada (56) Pajić sahranjeni su juče na Gradskom groblju u Novom Sadu u prisustvu mnogobrojnih prijatelja, rodbine i članova porodice. Policajci koji su radili na hapšenju trostrukog ubice otkrili su da je Janković pokušao da im zavara trag i navede ih da pomisle da je izvršio samoubistvo nakon zločina, ali se na kraju ipak odao.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILOVANOV
Hapšenje monstruma

Kako tvrde izvori iz policije, dosadašnja rezultati istrage pokazali su da su postojale voljne radnje kod osumnjičenog, što ukazuje na to da je verovatno zločin počinio sa predumišljajem i da se nije osvrtao na činjenicu da mu je Osnovni sud u Novom Sadu izrekao meru zabrane pristupa Mirjani zbog nasilja u porodici, a zbog čega ga je Mirjana i napustila 10. maja ove godine i vratila se roditeljima.

Naime, Janković je spakovao ranac sa čistim stvarima i macolu, a zatim se uputio ka kući Mirjaninih roditelja sa namerom da ih ubije.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILOVANOV/facebook.com/Goran Jankovic

Nakon zločina odvezao se do nasipa uz Dunav nedaleko od svoje kuće i tamo ostavio automobil u nadi da će policiji zavarati trag i navesti ih da pomisle da je izvršio samoubistvo.

To mu nije pošlo za rukom zato što su forenzičari nakon pregleda automobila shvatili da iz vozila nedostaje pribor za prvu pomoć, što ih je navelo na to da osumnjičeni nema suicidne namere te su krenuli u intenzivniju potragu sve dok nisu dobili dojavu od lađara da je viđen na brodu.

Deca ostaju kod ujaka i ujne

Dečaci koji su bili svedoci zločina trenutno žive sa ujakom i ujnom i oporavljaju se od šoka, a rođaci i prijatelji porodice Pajić nadaju se da će preboleti tragediju i da će kod njih i ostati.

Stručnjaci Centra za socijalni rad kažu da je u najboljem interesu te dece da ostanu u svojoj porodici te da se i oni nadaju da će ujak i ujna podneti potrebnu dokumentaciju kako bi bili imenovani za staratelje.

Opelo služila tri sveštenika

Opelo pred tužnim skupom u Novom Sadu juče su služila tri sveštenika, a sahrani su prisustvovali i Mirjanina dva maloletna sina čiji je otac Goran Janković (37) pred njima zverski macolom usmrtio njihovu majku, babu i dedu. Stariji sin, desetogodišnjak, pred porodičnom grobnicom izrecitovao je molitvu "Očenaš" kao poslednji pozdrav majci, babi i dedi, a drugih govora na sahrani nije bilo.

Mirjaninom sinu je u jednom trenutku pozlilo pa je seo na klupu pored grobnice gde su ga tešili ujak i sveštenici.

 

 

Sveštenik koji je služio opelo rekao je okupljenima da su svi sveštenici na sahranu došli u belim svečanim odorama koje se nose za Uskrs, u želji da "malo ublaže bol porodici koja je doživela strašnu tragediju".

- Jedinu utehu porodici može pružiti činjenica da Bog vaskrsava pravedne pa se nadam da će isto učiniti i sa Mirjanom, Branislavom i Nadom i primiti ih pod svoje skute - poručio je sveštenik pred tužnim skupom nad kojim se i dalje nadvija oblak neverice zbog strašne tragedije koja je zadesila porodicu Pajić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading