Uhapšenim policajcima u akciji ROSU određen pritvor od 30 dana

Autor: Slobodna Evropa, Republika

Hronika

31.05.2019

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svim uhapšenim policajcima u akciji Specijalnih operativnih jedinica policije na severu Kosova 28. maja određen je pritvor u trajanju od 30 dana, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa jedan od branilaca, advokat Nebojša Vlajić

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
kosovska policija

- I policajcima i civilima je određen pritvor do 30 dana sa mogućnošću da bude produžen nakon toga. Odbrana ima rok žalbe 24 sata i mi ćemo izjaviti žalbe u ponedeljak - rekao je Vlajić.

Tokom policijske akcije pritvoreno je 19 policijskih službenika od kojih 11 srpske, 4 albanske i 4 bošnjačke nacionalnosti. Oni su svi suspendovani sa službene dužnosti.

Uhapšeno je i deset građana koji su ometali sprovođenje policijske akcije, od kojih je šestoro odlukom sudije u Severnoj Mitrovici u sredu pušteno da se brani sa slobode.

Portparol i tužilac Specijalnog tužilaštva tzv. Kosova Sulj Hođa rekao je da su istražne radnje protiv osumnjičenih osoba započete u aprilu prošle godine i da je u međuvremenu saslušan veći broj svedoka kako bi se sakupile činjenice i dokazi za krivična dela zloupotrebe položaja, organizovanog kriminala, krijumčarenja, uzimanja i davanja mita i slično.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading