NOVI ŠOK DETALJI! Trostruki ubica iz Novog Sada sve unapred isplanirao: Zapretio svojoj deci koja su gledala horor!

Autor: blic.rs

Hronika

30.05.2019

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trostruki ubica iz Novog Sada Goran Janković (37), koji je osumnjičen da je zverski macolom ubio svoju suprugu Mirjanu (32) i njene roditelje Branislava (63) i Nadu (57), nakon krvavog pira koji je počinio pred svoja dva sina, zapretio im je da ne smeju da ga pominju i pre bega im je upirući prstom u njih kratko dobacio: "Zapamtite, tata nije bio ovde!".

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Goran Janković

Izvor iz policije priča da se, i pored Jankovićeve šture izjave u policiji, polako slažu sve kockice te da se potvrđuju preliminarni rezultati istrage da je sa namerom došao u kuću Mirjaninih roditelja da počini zločin.

- Prilikom saslušanja nije bio preterano pričljiv. Delovao je potpuno smireno, kao da se pomirio sa sudbinom. Jedino je kratko pitao kako su mu deca, ali smo uspeli da izvučemo iz njega nekoliko bitnih stvari. Rekao je da je pio celu noć u kafani nedaleko od njegove kuće te da mu je odjednom rano ujutru "nešto kvrcnulo" i da je otišao do Mirjane da iskali bes. Navodno je hteo sa njom da "raspravi" nesuglasice, što ga ne abolira sumnje da je u kuću Pajića otišao sve da ih pobije - priča sagovornik.

Deca ključni svedoci

Dodaje i da su deca, kao ključni svedoci pred kojima se dogodio zločin, izuzetno potresena te da su psiholozi i drugi stručnjaci Centra za socijalni rad u par navrata razgovarali s njima ne bi li izvukli neku informaciju.

- Desila im se užasna tragedija i to je velika trauma za njih. Mlađi sin je mnogo gore podneo to i mislimo da možda jadničak još nije ni dovoljno svestan šta ga je zadesilo, dok je stariji sin bio veoma uznemiren i uplašen. Dugo je ćutao i nismo hteli da ga maltretiramo i da insistiramo na njihovim izjavama, već smo se fokusirali na hapšenje osumnjičenog. Nama je primarni cilj da u takvim slučajevima po svaku cenu sačuvamo dečje psihofizičko zdravlje, tako da smo tek nakon što su nam psiholozi to dozvolili i uz njihovu pomoć malo porazgovarali s decom. U jednom trenutku stariji sin se malo oslobodio i ispričao nam da im je otac pre odlaska i zapretio i rekao: "Zapamtite, tata nije bio ovde!" - otkriva izvor.

RepublikaFoto: printscreen/MUP RS
Hapšenje Jankovića

Prvo ubio tasta

Preliminarni rezultati istrage pokazali su da je prvo stradao Branislav pokušavajući da spase ćerku, ženu i unuke, a zatim Mirjana, pa Nada.

- Skoro pa da je sigurno da je Janković uradio sve s predumišljajem, a da ga je alkohol ohrabrio u toj nameri. Ipak, nismo sigurni koliko je bio pijan. Činjenica je da je noć proveo u kafani u blizini svoje kuće. Oko pet ujutru vratio se iz kafane, spakovao ranac sa čistim stvarima koje bi mogle da mu potraju par dana, uzeo čekić i kolima otišao do Mirjaninih roditelja. Tamo je počeo da viče i prvo nasrnuo na Branislava jer je znao da ga on jedini može sprečiti pošto je bio korpulentan čovek. I, bio je upravu. Branislava je jedva savladao sa nekoliko udaraca u glavu, a Mirjana je pokušavala da ga u tome spreči dok je Nada sklanjala decu. Zatim je krvnički izudarao Mirjanu, a kada je Nada, nesvesna da su joj ćerka i muž mrtvi, uzviknula:

- Eto, jesi li sad zadovoljan, zete - okrenuo se i čekićem je utukao na kućnom pragu.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILOVANOV
Brod na kojem se trostruki ubica skrivao

Potraga za ubicom

Nakon što je zapretio deci, seo je u kola i u želji da zavara trag policiji uputio se ka obližnjem nasipu uz Dunav i pored jedne firme ostavio auto i nastavio peške.

- Nesrećni mališan je pozvao ujaka, a ovaj je odmah pozvao policiju. Kada smo stigli na lice mesta, cela kuća je bila krvava, tako da nismo u trenutku mogli da utvrdimo čime je počinjen zločin. Odmah smo se dali u poteru i helikopterska jedinica je spazila Jankovićev automobil. Doveli smo službene pse koji su mu ušli u trag i vodili nas ka jednog gradilištu. Dok smo formirali oko njega potkovicu i krenuli u potragu, on se nekako verovatno preko tog gradilišta gde su psi izgubili trag izvukao uz obalu Dunava i vratio se ka gradu. Kada smo obišli teren, pomislili smo da se možda bacio u Dunav i izvršio samoubistvo, tako da je istraga u petak vodila i u tom pravcu - priseća se izvor.

Pronađen automobil

Jankovićev "golf 4" odnesen je na veštačenje, a forenzičari su utvrdili da pored krvi ubijenih u kolima ima još nekoliko uzoraka neutvrđenog porekla.

Isplanirao ubistvo

Kaže i da sumnje da je sve učinio sa predumišljajem potkrepljuje i činjenica da je imao spremnu čistu odeću, da se oprao od krvi, presvukao, te da je čak imao i nešto hrane uz sebe pa je to jeo uz neke grickalice i ostatke zatečene na brodu.

Jankoviću je određeno policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati zbog sumnje da je počinio krivično delo trostruko teško ubistvo, a nezvanično saznajemo da još nije priveden na saslušanje. Još nije poznato kada će biti sahranjeni ubijeni Mirjana, Nada i Branislav, a nezvanično saznajemo da je obdukcija završena te da u Institutu za sudsku medicinu očekuju da porodica preuzme tela svojih najmilijih. Podsetimo, Janković je imao zabranu prilaska Mirjani koju mu je Osnovni sud izrekao 11. maja zbog nasilja u porodici. Mirjana ga je tad napustila i preselila se sa decom kod roditelja. Deca se nalaze kod ujaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading