Kupio ženi lek, pa je zapalio: Crni detalji iz istage jezivog zločina u Molu

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

26.05.2019

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ugljenisano telo Slavice Ludman (47) nađeno je preksinoć u porodičnoj kući u Molu. Nju je, kako se sumnja, polio benzinom i zapalio suprug Karolj Ludman (58), koji je u požaru zadobio teške opekotine.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Motiv ove tragedije u porodičnom domu Ludmanovih, u Ulici 8. oktobra 25 u Molu, još nije poznat, mada se pretpostavlja da je ubistvo posledica Karoljove ljubomore. U ovoj porodici, inače, nije bilo prijava za nasilje.

- Ono što je zasad poznato je da je Karolj u petak uveče, oko 20 časova, otišao u apoteku, gde je kupio lek protiv prehlade, i to za Slavicu jer se nije osećala dobro. Vratio se kući, a šta se tada dešavalo, ne zna se. Pretpostavlja se da su se posvađali, pa je Karolj uzeo kanistar benzina i Slavicu, koja je ležala u krevetu, polio i zapalio - kaže sagovornik “Blica” upoznat sa istragom.

Komšije iz Ulice 8. oktobra videle su dim kako kulja iz kuće porodice Ludman, pa su odmah alarmirale vatrogasce i policiju, koji su našli ugljenisano telo žene. Nakon što je ugašena vatra, obavljen je uviđaj kome je prisustvovao zamenik višeg javnog tužioca u Subotici Branislav Rankov.

- Telo Slavice Ludman bilo je potpuno ugljenisano. Obdukcija će pokazati uzrok smrti. Utvrdiće se da li je Slavicu možda suprug usmrtio nekim drugim predmetom, a zatim zločin pokušao da prikrije podmetanjem požara ili ju je živu, kada je zaspala, zapalio - dodaje naš izvor. Tu nepoznanicu mogao bi da rasvetli i Karolj ukoliko se oporavi. I on je u požaru zadobio teške opekotine, pa je prevezen u senćansku bolnicu, gde policajci dežuraju ispred njegove sobe.

 

 

Komšije iz Mola su u šoku posle tragedije u domu Slavice i Karolj.

- Tu su živeli četvrt veka, a u njihovom domu nikada nije bilo nasilja - kažu susedi.

Karolj je rodom iz Bečeja i došao je u Slavičinu kuću. Dobili su sina, koji je već odrastao.

- Karolj je bio konobar, ali je otišao u invalidsku penziju jer boluje od dijabetesa i ima ugrađen bajpas. Poslednjih godina dodatno je zarađivao postavljenjem svadbarskih šatora. Slavica je radila kao spremačica u osnovnoj školi. Bolest je uticala na Karolja da postane sumnjičav prema mlađoj supruzi, koja je volela da izgleda lepo. Verovatno je posumnjao da se doteruje zbog drugog muškarca, što je u njemu izazvalo ljubomoru, pa je to moguć motiv zločina. Njoj je smetala Karoljeva ljubomora, ali nije htela da se razvede zbog sina - navode komšije. Slavicu opisuju kao dobru komšinicu, prijateljicu, ali pre svega majku.

- Mnogo je bila vezana za svog jedinca. Iako je on odrastao momak, za majku je bio sve. Njihov sin je pasionirani ljubitelj sporta, posebno tenisa i obožavatelj Novaka Đokovića. Koliko je Slavica želela da udovolji sinu, svedoči i to što se pre nekoliko godina prijavila u jednu emisiju na televiziju koja je njenom sinu omogućila susret sa idolom, našim najboljim teniserom - napominju Slavičine komšije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading