Krvavi pir u Novom Sadu: Trostruki ubica presudio sebi?!

Autor:

Hronika

26.05.2019

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija već tri dana traga za Goranom Jankovićem (37), koji se tereti da je macolom ubio suprugu Mirjanu (32), taštu Nadu (57) i tasta Branislava Pajića (57) u njihovoj porodičnoj kući u Novom Sadu. Da tragedija bude još veća, zločin se dogodio naočigled Goranovog i Mirjaninog 10-godišnjeg sina.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Presudio sebi? Goran Janković

Posle trostrukog ubistva Janković je pobegao s lica mesta, a policija je blokirala ceo grad u potrazi za monstrumom.

Kuća pod nadzorom

Prečešljali su sve lokacije na kojima bi napadač mogao da se krije, ali od njega nema ni traga ni glasa. Zbog straha od monstruma, preživeli članovi porodice Pajić su pod stalnim policijskim nadzorom, a nadgleda se i kuća u kojoj je Janković živeo.

 

I nasilnik i žrtva s odašiljačima

Psiholog Zoran Musterović kaže da se u slučaju trostrukog ubistva u Novom Sadu sistem zaštite žrtve nije pokazao ni dobrim ni dovoljnim.

- Donet je zakon, ali treba poboljšati sistem kontrole. Janković je imao zabranu prilaska, ali se sve završilo ubistvom. Postoje načini da se spreči prilazak žrtvi. I nasilnik i žrtva treba da imaju elektronske odašiljače i da se njegov aktivira kad priđe bliže od programirane udaljenosti. Tad signal stiže do policije koja reaguje - objašnjava Musterović.

Goran Janković (37), koji se tereti da je macolom ubio suprugu Mirjanu (32), tašta i tastu, najverovatnije je digao ruku na sebe. Blokiran ceo grad, ali od nasilnika nema ni traga ni glasa

Kriminolog Zlatko Nikolić objašnjava da je jedna od opcija da je Janković posle zločina presudio i sebi.

- To je ubistvo iz strasti i postoji velika mogućnost da je Janković posle brutalnog čina i sebi oduzeo život. Kod takvih slučajeva kritično vreme je 48 sati, to je vremenski period u kojem dolazi do otrežnjenja, počinilac shvata težinu postupaka i ubija se - kaže Nikolić.

RepublikaFoto: printscreen/facebook

Hronologija zločina

Mirjana Janković 10. maja prijavila supruga Gorana za porodično nasilje
Jankoviću izrečena zabrana prilaska, a Mirjana s decom otišla kod roditelja
Nasilnik 24. maja s macolom u rukama dolazi do kuće tasta i tašte
Prvo ubija Branislava Pajića, pa suprugu Mirjanu
Na kraju presudio i tašti Nadi
Policija blokirala grad u potrazi za ubicom

On dodaje da postoji mogućnost i da je Janković pobegao u inostranstvo ili da se krije u okolini Novog Sada.

- Šanse su 50-50, ali je važno da se utvrdi njegova sudbina. On predstavlja opasnost po okolinu i može da napadne i druge članove porodice Pajić. Ljudi su potreseni i pogođeni ovim stravičnim zločinom i žele da zločinac bude priveden pravdi - priča Nikolić.

10 žena ubijeno u Srbiji za manje od pet meseci

Nasilna ličnost

Podsetimo, Mirjana Janković se sa decom vratila u roditeljsku kuću nakon muževljeve torture. Ona je 10. maja Gorana prijavila za nasilje, nakon čega mu je izrečena mera zabrane prilaska. On nije mogao da se pomiri s činjenicom da je izgubio ženu i decu, pa je krenuo u krvavi pohod.

 

RepublikaFoto: e-stock/D. MILOVANOV

- To je tip ličnosti koji traži kontrolu i moć nad ženom i porodicom putem nasilja. Često žrtve traže pomoć od porodice, on je njenog oca i majku video kao nekog ko njemu uskraćuje moć, i to je direktan motiv za napad na njih. Takođe upotreba oružja koje zahteva direktan kontakt sa žrtvama pokazuje da je u pitanju izuzetno nasilna ličnost. Nasilje je njegov uobičajen model ponašanja kojim dolazi do željenog cilja - kaže psiholog Zoran Musterović.

Nikolić: To je ubistvo iz strasti i postoji velika mogućnost da se Janković ubio posle brutalnog čina

Ujko, kad će da dođe mama

Sinovi Gorana i Mirjane Janković su smešteni kod ujaka, koji se brine o njima.

- Dečaci su istraumirani i u šoku zbog svega što se dogodilo. Mlađi sin ima samo tri godine i on nije svestan toga da mu je otac ubio majku, baku i deku. Stalno pita gde mu je mama i kad će da dođe. Stariji dečak je prisustvovao zločinu i obavestio je ujaka o tragediji - priča naš izvor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading