DRAMA NA SAJMIŠTU U BEOGRADU: Vatrogasci spasli Bekrićevog psa!

Autor:

Hronika

01.09.2017

20:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Restoran "So i biber" na Sajmištu u Beogradu izgoreo je u požaru koji je izbio prekjuče, a vatra je pretila da se proširi i na stan Emira Bekrića (28), srpskog rekordera u trkama na 400 metara sa preponama. Srećom, vatrogasci su uspeli da obuzdaju vatrenu stihiju i iz stana našeg atletičara spasu njegovog psa!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Goreo krov restorana ispod Bekrićevog prozora

Osetili dim

Požar u restoranu je izbio oko 11 časova. Kako saznajemo, zaposleni su ispričali da su u jednom momentu osetili dim u restoranu, popeli sa na galeriju i videli da gori krov! Pokušali su da obuzdaju vatru protivpožarnim aparatima, ali se ona brzo širila, pa je pozvana vatrogasna služba.

- U požaru je izgorela krovna konstrukcija restorana površine 80 kvadrata, kompletna galerija od oko 100 kvadrata i sav inventar koji se tamo nalazio je uništen. Štetu, kako sam čuo, pretrpela je i kuhinja u prizemlju restorana - ispričao nam je jedan od meštana ovog naselja.

On objašnjava da se Bekrićev stan bukvalno naslanja na restoran i da je požar pretio i njemu, ali da su vatrogasci uspeli na vreme da spreče da se on dalje raširi.

- Prozor od Bekrićevog stana je bio otvoren, pa su oni kroz njega ušli unutra. Koliko sam čuo, u stanu nije bilo nikog, osim Bekrićevog psa, kog su odmah evakuisali. Naš rekorder je nešto pre toga izašao i vratio se tek po podne, kada je saznao šta se dogodilo. Rekao nam je da mu je pas dobro i da se zahvalio vatrogascima što su se pobrinuli za njega - priča naš sagovornik.

Istraga u toku

Na lice mesta, kako saznajemo, izašlo je 20 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila, a beogradska policija je nakon toga obavila uviđaj. Dalja istraga treba da pokaže šta je bio uzrok ovog požara.

Zaposleni u ovom restoranu kažu da je do požara došlo kada su se zapalile instalacije kod ventilatora.

- Magacin u kojem je došlo do vatre iznajmljujemo od Bekrića, a požar uopšte nije izazvao veliku štetu! Izgorele su dve, tri daske i odmah je vatra ugašena. Emir inače ne živi u stanu do tog magacina, već njegovi roditelji. Odmah nakon požara smo ga pozvali da dođe da proveri da li je sve u redu i ispostavilo se da jeste - kaže zaposleni u ovom lokalu i dodaje da se restoran trenutno renovira i da bi trebalo kroz nekoliko dana da počne sa radom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading