Detalji stravične tragedije u Senti: Maturantkinja se obesila o šal!

Autor:

Hronika

20.05.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petnaestogodišnja Hajnalka P., koja je pohađala Osnovnu školu "Turzo Lajoš", obesila se juče u štali domaćinstva u Ulici Vladimira Nazora u Senti. Kako Srpski telegraf saznaje, tragedija se dogodila u ranim jutarnjim satima, a telo 15-godišnjakinje koja je živela u hraniteljskoj porodici pronašao je njen staratelj Z. J.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Tražili pomoć

- Kada su primetili da devojčice satima nigde nema, njen staratelj Z. J. je krenuo da je traži po dvorištu. Potom je ušao i u štalu iza kuće i sledio se kada je video da se devojčica obesila o šal! On je pokušao da joj pruži pomoć, ali detetu nije bilo spasa. Odmah je pozvao Hitnu pomoć, ali su lekari po dolasku mogli samo da konstatuju smrt devojčice - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Tinejdžerka je u porodici supružnika Z. J. i M. J. živela duže od dve godine sa polusestrom i polubratom, a kako saznajemo, ovo nije prvi put da je pokušala da digne ruku na sebe.

- Supružnici su se već nekoliko puta dosad obraćali lekarima jer je Hajnalka bila sklona samopovređivanju i više puta je pokušala da se ubije. Međutim, lekari su porodici uvek davali neke vitamine i govorili da ništa strašno nije u pitanju, već da maloletnica najverovatnije samo pokušava da skrene pažnju na sebe - priča izvor.

Devojčica je bila sklona samopovređivanju, ali su lekari smatrali da "samo traži pažnju" i davali joj vitamine

Kako navodi, i devojčicina biološka majka Klaudija bila je sklona suicidu i nasilju, zbog čega je devojčica oduzeta biološkoj porodici.

- Majka joj je teški psihijatrijski bolesnik i više puta dosad je pokušavala sebi da prereže vene i da se otruje lekovima. Poznata je po nasilnom i problematičnom nasilju, a dešavalo se čak i da ljude napada noževima - kaže izvor našeg lista.

Obdukcija

Prema rečima komšija ove porodice, supružnici Z. J. i M. J. još uvek ne mogu da dođu sebi nakon tragedije koju su doživeli.

Ukleta Senta: Dve godine ni traga od Barbare

U proteklih nekoliko godina Sentu potresaju brojne tragedije. Najpre je novembra 2016. nestala tada 16-godišnja devojčica Barbara Vitez, od koje ni dan-danas nema ni traga ni glasa. Dečaci koji su kobne večeri bili sa Barbarom u policiji su ispričali da se devojčica okliznula na mostu i upala u reku Tisu. Međutim, njeno telo nikad nije pronađeno.

Krajem prošle godine sa istog mosta na kojem je i Barbara poslednji put viđena, pokušala je da se ubije 15-godišnja Teodora S. iz Kikinde. Nedugo nakon nje i jedan muškarac je sa ovog mosta skočio u Tisu, a njegovo telo pronađeno je nekoliko dana kasnije.

Ovo mesto je novembra 2018. potresla još jedna stravična tragedija. Naime, osmogodišnja devojčica Emina Dimović stradala je u požaru, dok su četiri osobe, među kojima troje dece, povređene u vatrenoj stihiji koja je zahvatila kuću.

- To su jako dobri ljudi i komšije. Sa njima niko u ulici nema nikakav problem. Imaju dvoje odrasle dece, a udomljavali su i nezbrinutu decu kako bi im pomogli i trudili se da ih izvedu na pravi put. U šoku sam zbog svega što se desilo, stvarno su se trudili oko dece i eto šta se desilo - kaže komšinica.

Telo nesrećne devojčice odvezeno je na obdukciju, nakon čega će biti predato porodici kako bi je sahranili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading