Istraga o hapšenju krimi-grupe zbog dilovanja: Zemunac švercovao kokain za škaljarce?

Autor:

Hronika

18.05.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici kriminalne grupe koji su uhapšeni zbog sumnje da su u Češkoj i Austriji uzgajali marihuanu, pa je švercovali i prodavali širom Evrope, kako se pretpostavlja, krijumčarili su kokain za ozloglašeni crnogorski "škaljarski klan".

RepublikaFoto: youtube.com/Republika
Hapšenje

Naime, kako Srpski telegraf saznaje, pripadnici krimi-grupe u kojoj je bio čak 31 državljanin Srbije terete se i da su uz novčanu naknadu za druge klanove prevozili kokain i heroin, pa se ne isključuje mogućnost da su prljave poslove obavljali za "škaljarce", ali i druge bande koje se bave trgovinom narkoticima.

Ključna uloga

- Sumnja se da je ključnu ulogu u grupi imao Nenad Lemajić (36), kome su lisice na ruke nedavno stavljene u Austriji. On je, inače, bliski saradnik Desimira B., koji je dovođen u vezu sa B. B., bliskim "škaljarskom klanu" i barskoj kriminalnoj grupi. Međutim, Desimir B. i B. B. se zasad ne dovode u vezu s ovom kriminalnom grupom - priča naš sagovornik.

RepublikaFoto: youtube.com/Republika
Hapšenje

Blizak "nikšićkom klanu"

B. B. je, kako su prenosili crnogorski mediji, navodno jedan od ključnih ljudi u "nikšićko-kvartaškom klanu". Ta grupa se, inače, bavi švercom kokaina i skanka, a B. B. je u Srbiji hapšen 2013. On je navodno vlasnik brojnih nekretnina u Beogradu i na Zlatiboru.

Prema njegovim rečima, Lemajićevo ime postalo je poznato široj javnosti nakon što je 2003. bio uhapšen u akciji "Sablja", koja je pokrenuta nakon atentata na premijera Srbije Zorana Đinđića.

RepublikaFoto: youtube.com/Republika
Hapšenje

- On je tada završio iza rešetaka zbog sumnje da je bio pripadnik zemunske grupe - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Lemajić bliski saradnik Desimira B., koji je dovođen u vezu s B. B., bliskim "škaljarcima" i barskoj grupi

 

Podsetimo, u okviru akcije zajedničkog istražnog tima policija i tužilaštava Srbije, Austrije, Češke i Slovačke ranije su uhapšene 24 osobe, svi srpski državljani, dok je u Beogradu privedeno još sedmoro osumnjičenih. U akciji je zaplenjena i veća količina različitih narkotika.

Šta je zaplenjeno

  • tri laboratorije sa 3.354 biljke kanabisa
  • 105,6 kilograma marihuane
  • 1,4 kilograma heroina
  • 3,5 kilograma kokaina
  • 12,5 kilograma paracetamola
  • 61.000 evra

Uhapšeni u Beogradu

  • Miloš Rakić (41)
  • Vladimir Nešić (42)
  • Miloš Čepić (47)
  • Marina Nešić (39)
  • Milovan Mrdović (38)
  • Vladimir Jovanov (47)
  • Aleksandar Nešić (45)

 

RepublikaFoto: youtube.com/Republika
Hapšenje

Prevoz u bunkerima

- Članovi grupe terete se da su od 2017. instalirali više ilegalnih laboratorija za proizvodnju marihuane na teritoriji Austrije i Češke, gde su proizvodili marihuanu, koju su potom dalje distribuirali. Oni su uz pomoć kurira prevozili narkotike u vozilima sa specijalno izrađenim bunkerima. Takođe, sumnja se da su na taj način transportovali i kokain i heroin širom Evrope i organizovali uličnu prodaju heroina u Beču - priča naš sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading