BEGALJIČKO BRDO JE CRNA TAČKA SRBIJE: Ovde je mogla da nastrada ministarka Jadranka Joksimović!

Autor:

Hronika

17.05.2019

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jadranka Joksimović, ministarka za evrointegracije u Vladi Srbije, samo pukom srećom ostala je nepovređena u teškoj saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd-Niš na Begaljičkom brdu.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ/D. GOLL
Foto: Ilustracija

Nesreća u kojoj je poginuo muškarac (38) dogodila se u četvrtak oko 20.30 kad je automobil koji je išao ispred dva vladina službenog vozila sleteo s puta i zakucao se u nadvožnjak, nakon čega je ministarkin vozač naleteo na krhotine.

Izgubio kontrolu

- Pežo kragujevačkih registracija kretao se ka Beogradu kad je iz zasad nepoznatih razloga vozač izgubio kontrolu nad kolima, sleteo s puta i udario u betonski stub. Vozilo se potom odbilo na suprotnu stranu, prešlo preko tri kolovozne trake, naletelo na bankinu i tu se konačno zaustavilo. Srča i delovi pežoa rasuli su se po auto-putu. Vozač je poginuo na licu mesta - kaže naš sagovornik iz istrage.

Begaljičko brdo - crna tačka

Begaljičko brdo je jedna od najrizičnijih deonica na auto-putu Beograd-Niš na kojoj se često dešavaju saobraćajne nesreće.

U julu 2015. u sudaru je poginula jedna osoba, kao i u junu iste godine. Jedna od najtežih saobraćajki dogodila se 2002. kad je na Begaljičkom brdu poginula šestočlana porodica koja se vraćala s odmora. Gotovo na istom mestu 2012. nastradao je bračni par iz Makedonije i njihovo dete.

Nesreća je mogla da bude još teža jer su neposredno posle udesa tuda prošla dva automobila Vlade Srbije, od kojih je u jednom bila ministarka za evrointegracije.

- Službena vozila su prošla kroz krhotine i tom prilikom su manje oštećena. Samo sekunda ili dve ih je delilo od lančanog sudara - priča naš izvor.

Policajci iz ministarkine pratnje odmah pozvali saobraćajce i Hitnu pomoć, ali vozaču pežoa spasa nije bilo

Isekli lim

Kako nezvanično saznajemo, službena vozila su se odmah zaustavila, a putnici su istrčali iz automobila kako bi pomogli unesrećenima, ali vozaču pežoa, nažalost, spasa nije bilo. Policajci koji su bili u pratnji pozvali su policiju i Hitnu pomoć, a i ministarka Joksimović je izašla iz automobila i upoznala se sa situacijom.

- Intervenisali su i vatrogasci, koji su morali da iseku lim automobila kako bi izvukli telo vozača. Daljom istragom biće utvrđen uzrok saobraćajne nesreće - dodaje naš sagovornik.

 

 

Reporteri Srpskog telegrafa pokušali su da stupe u kontakt s ministarkom Joksimović, ali se ona do zaključenja ovog broja nije javljala na telefon niti odgovarala na pitanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading