Kalinić saslušan zbog haosa na derbiju: Evo kako se voditelj branio pred tužiocem

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

17.05.2019

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac Milan Kalinić saslušan je u Višem tužilaštvu u Beogradu zbog tuče u kojoj je učestvovao neposredno pred početak košarkaške utakmice Crvena Zvezda - Partizan. Kalinić je dao iskaz u tužilaštvu po krivičnoj prijavi kojom se tereti za učestvovanje u tuči na sportskoj priredbi, gde se pravdao da je do sukoba došlo jer je branio prijatelja Marka Pavlovića.

RepublikaFoto: Starsport
Milan Kalinić

- Kalinić je tvrdio da nije započeo tuču, već da je branio svog prijatelja. On je ispričao da je Dalibor Krković bio taj koji je udario njegovog prijatelja iz čista mira, nakon čega je on samo želeo da ga odbrani - kaže izvor "Blica" upoznat sa istragom.

RepublikaFoto: Starsport

Pored Kalinića u tužilaštvu je saslušan i Filip Volšek, koji je zajedno sa glumcem i Daliborom Krkovićem obuhvaćen krivičnom prijavom za učestovanje u tuči.

On je potvrdio Kalinićevu priču o tome da su branili Marka Pavlovića, kojeg je, kako se sumnja, prvi udario Krković.

 

 

- On je tvrdio da je bio taj koji je poslednji uskočio da odbrani prijatelja od Krkovića - kaže izvor.

Sledeće saslušanje u tužilaštvu zakazano je za sledeći četvrtak, kada će se pred postupajućim zamenikom javnog tužioca naći Dalibor Krković.

RepublikaFoto: Starsport
Tekst potpisa

Podsetimo, brutalna tuča između Kalinića i Krkovića dogodila se neposredno pred početak košarkaške utakmice Partizan - Crvena zvezda. Prema informacijama iz hale gde se tuča dogodila, do sukoba je došlo u VIP loži, i to sve, navodno, zbog mesta sedenja.

Pomahnitalog Kalinića da napravi još gori incident spečio je političar Dragan Šutanovac, o čemu svedoče brojne fotografije i snimci iz hale, gde se vidi kako Kalinić udara navijača.

Kalinić nakon incidenta: Upleten sam u sukob 

Nakon incidenta Milan Kalinić se uključio u program na jednoj televiziji, gde je rekao da je "upleten u sukob jer mu je prijatelj napadnut vrlo prostački".

- Nasilja nije bilo s moje strane, to je bio odgovor na nasilje ni iz čega. Jednog potpuno bahatog i agresivnog ponašanja ni iz čega. Ja sam upleten u sukob jer je u sukobu bio moj prijatelj, tražite uvek način da izbegnete nasilje, ali isto tako uvek morate da se nađete u pomoći svom prijatelju - rekao je Kalinić.

Šta kaže Zakon?!

Za krivično delo učestovanje u tuči na sportskim priredbama, koje se stavlja trojici učesnika incidenta sa utakmice Partizan - Crvena Zvezda, zakon predviđa kazne zatvora od šest meseci do pet godina, kao i novčanu kaznu, ali i zabranu prisustvovanja utakmicama.

Da mogu, vratio bih vreme

Dalibor - Dado Krković koji se potukao sa Milanom Kalinićem na utakmici, neposredno nakon nemilog događaja izjavio je za medije da bi "postupio drugačije da može da vrati vreme".

- Tuču sam ja izazvao jer sam zbog nervoze, velikog pritiska pred utakmicu, svoje nepromišljenosti napao Kalinićevog druga. I mogu samo da priznam da bih sigurno reagovao isto kao i Kalinić da je neko udario mog prijatelja - rekao je Krković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ivan

17.05.2019 17:12

Treba ih kazniti za primer a ne oprostiti im zato što su poznati i da za njih ne važe zakoni.