Posle Požege pao i gradski vrh Požarevca!

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

17.05.2019

15:12 >> 15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su Mitra Karadžića (56), gradskog menadžera Grada Požarevca, koji je ipomoćnik gradonačelnika u tom gradu, i Vladimira Stojimirovića. (45), odgovorno lice JKP "Vodovod i kanalizacija" Požarevac, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo primanje mita.

RepublikaFoto: Printskrin
Nedavno hapšenje predsednika opštine Požega

Takođe, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapšen je i Zoran Njegovanović (59), odgovorno lice u preduzeću  "Telekomunikacija" iz Blaca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo davanje mita.

Postoje osnovi sumnje da je Mitar Karadžić u prostorijama Gradske uprave Požarevac primio 300.000 dinara od Zorana Njegovanovića.

Sumnja se da je prethodno prilikom javne nabavke za izgradnju južnog sliva kišne kanalizacije koju je sprovela Gradska uprava Požarevac, u vrednosti od 110.977.010 dinara, izvršio nedozvoljenu službenu radnju.

Karadžić se tereti da je dostavio osumnjičenom Njegovanoviću podatke o broju pristiglih ponuda, odnosno da nije pristigla nijedna ponuda, nakon čega je Gradska uprava Požarevac zaključila ugovor o izvođenju radova sa preduzećem "Telekomunikacija" kao jedinim ponuđačem.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Novac pronađen kod osumnjičenih

Osumnjičeni Stojimirović, odgovorno lice u požarevačkom JKP "Vodovod i kanalizacija", tereti se takođe da je od osumnjičenog Njegovanovića u jednom ugostiteljskom objektu primio 500.000 dinara, jer je prethodno izmenio uslove konkursne dokumentacije za javnu nabavku za izvođenje radova na vodovodnoj mreži u Požarevcu. 

Kako se sumnja, Stojimirović je po prethodnim instrukcijama Njegovanovića prilagodio uslove javne nabavke preduzeću "Telekomunikacija", čime je ovom preduzeću omogućeno da zaključi ugovor sa JKP "Vodovod i kanalizacija" Požarevac.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, dodaje se u saopštenju MUP-a. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading