(VIDEO) Spektakularna akcija policije u Beogradu: Pogledajte kako su pohapšeni trgovci ljudima

Autor: Republika

Hronika

15.05.2019

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsili su osam osoba zbog trgovine ljudima.

RepublikaFoto: Republika
Dolijali

U saopštenju MUP-a navodi se da su uhapšeni J.N. (44), G.N. (50), K.N. (24) i B.D. (46) zbog postojanja osnova sumnje da su od avgusta 2018. do maja 2019. godine izvršili produženo krivično delo trgovina ljudima, u periodu od septembra do novembra 2018. godine udruživanje radi vršenja krivičnih dela, kao i da su izvršili posredovanje u vršenju prostitucije.

Takođe, uhapšen je M.N. (19) koji se tereti za krivično delo trgovina ljudima.

- Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe, koju je ,kako se sumnja, predvodila J.N., terete se da su koristeći teške prilike devetnaestogodišnje devojke, oštećenu doveli u zabludu da im je član porodice i potom je, zloupotrebivši njeno poverenje, vrbovali da se bavi prostitucijom - navodi se u saopštenju.Osumnjičeni su privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

U drugoj akciji uhapšeni su Z.N. (42), M.R. (38) i A.S. (22) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima na štetu dve osobe.

- Sumnja se da su oni na teritoriji Beograda tokom 2015. godine tada maloletnu devojku korišćenjem njenih teških prilika vrbovali da se bavi prostitucijom, obećavajući joj obezbeđen smeštaj, hranu, kao i droge - navodi se u saopštenju MUP-a.

Policija sumnja da su na isti način tokom 2018. godine vrbovali devojku (29).

Njima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading