Ko je sledeća meta?! Ubistvo škaljaraca u Nemačkoj osveta za ubistvo Blaža Đurovića na Voždovcu

Autor: Republika

Hronika

15.05.2019

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski državljanin Miloš Vesković, koji je u ponedeljak teško ranjen u vatrenom obračunu u nemačkom gradu Forst, inače rođeni brat Darka Veskovića Prike, prema sumnjama istražitelja, bio je meta napada u kom su likvidirana dvojica crnogorskih državljana bliska škaljarskom klanu.

RepublikaFoto: facebook.com/Darko Mijovic
Darko Mijović ubijen u Nemačkoj

Kako izvori iz nemačke policije otkrivaju, ne isključuje se mogućnost da su maskirani napadači upali u štek stan tražeći osvetu za ubistvo Blaža Đurovića 10. marta prošle godine u Beogradu.

- Sumnja se da su trojica napadača upala u iznajmljeni stan u Forstu tražeći Veskovića, čiji se brat Darko nalazi u pritvoru u Beogradu zbog likvidacije Đurovića, i koji se u kriminalnim krugovima pominje kao glavni pucač škaljarskog klana. Pucali su u njega, kao i u crnogorske državljane Darka Mijovića, Nikolu Jovanovića i Miloša Pavićevića. Vesković i Pavićević preživeli su napad, dok su Mijović i Jovanović preminuli - naveli su izvori.

Prema njihovim rečima, sva četvorica bila su povezana sa škaljarskim klanom, dok je ranije ubijeni Blažo Đurović navodno sarađivao sa suprotstavljenim kavačkim klanom i zbog toga se veruje da je reč o nastavku obračuna zaraćenih klanova.

Da je njegova porodica u opasnosti, Darko Vesković je pred beogradskim sudom rekao u februaru ove godine, pošto se spekulisalo da je pristao na saradnju s policijom i da je na osnovu njegovog iskaza u januaru raspisana poternica za Filipom Koraćem, koji važi za desnu ruku Luke Bojovića, inače bliskog "škaljarcima".

Poternica za Koraćem je raspisana zbog sumnje da je naručio ubistvo Đurovića.

Prema informacijama iz istrage, sumnja se da su napadači dugo pratili grupu blisku "škaljarcima" i da su znali njihove navike, kao i u kom tačno stanu žive. Upali su, maskirani fantomkama, oko pet sati ujutru i iznenadili ih na spavanju.

Policija je juče u jednoj šumi našla zapaljeno oružje, za koje se veruje da su ga koristile ubice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading