Deonica kod Kuršumlije jedna od najopasnijih u Srbiji: Evo koliko se nesreća ovde dogodilo od početka godine

Autor: Telegraf, Republika

Hronika

14.05.2019

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još nisu poznati rezultati istrage i ko je kriv za tragediju koja se dogodila 30. aprila u selu Barlovo kod Kuršumlije kada je u sudaru autobusa i kamiona stradalo pet osoba.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Opasna deonica puta

Ono što je najgore je da je ova deonica magistralnog puta Niš - Priština izuzetno opasna i da se stalno događaju tragedije. Najgore je što se njime obavlja teretni saobraćaj, a put je uzak, te ne odgovara ovoj vrsti saobraćaja.

Dokaz tome je i broj saobraćajnih nezgoda koje su se ovde desile. Od početka 2018. do sada dogodilo se 20 saobraćajnih nezgoda, pet osoba je stradalo, 14 osoba teško, a 30 lakše povređeno.

Kako nam je potvrđeno u prokupačkoj policiji na deonici Prokuplјe - Barlovo od 1. januara do 31. decembra 2018. godine evidentirano je osam saobraćajnih nezgoda u kojima su dve osobe poginule, sedam je zadobilo teške telesne povrede, a osam lake telesne povrede.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Što se prošle godine tiče na deonici puta Barlovo – Merdare evidentirano je 12 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo poginulih osoba, tri osobe su zadobila teške telesne povrede i 17 lake.

Od početka 2018. dogodilo se 20 saobraćajnih nezgoda na ovoj deonici

Na deonici puta Prokuplјe – Barlovo od početka ove godine do 9. maja nije bilo evidentiranih saobraćajnih nezgoda. U istom periodu, na deonici puta Barlovo – Merdare evidentirane su tri saobraćajne nezgode u kojima je pet osoba poginulo, četiri su zadobile teške telesne povrede i pet lake.

Zbog velikog broja nezgoda, koje su često sa tragičnim krajem građani Kuršumlije su pokrenuli pisanje peticije da se uredi put. Odgovoreno je pozitivno iz Javnog preduzeća Putevi Srbije i trebalo je da se obavi razgovor, a sastanku da prisustvuju pokretači peticije i predsednik Opštine Kuršumlija, ali do toga nije došlo.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading