Napreduje istraga eksplozije u Novom Sadu: Bombaš nadgledao Bogdanovićev džip i čekao pravi trenutak da aktivira eksploziv

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

12.05.2019

19:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši policajac Dalibor Bogdanović (42), zvani Boća, koji je teško ranjen u petak uveče u eksploziji džipa u Novom Sadu, tvrdi da ne zna ko stoji iza pokušaja njegovog ubistva, niti da je primetio da ga neko prati pre napada.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ/printscreen
Na meti: Dalibor Bogdanović

Bogdanović je izjavu dao u bolnici, posle operacije. Naime, on je u eksploziji teško ranjen, zbog čega mu je amputirana leva noga. Po prijemu u bolnicu odmah je operisan i van životne opasnosti je.

- Eksplozivna naprava bila je postavljena ispod sedišta njegovog džipa, i daljinski je aktivirana u momentu kada se isparkiravao sa parkinga u Ulici Ilije Birčanina, gde inače živi. Bombaš je po svemu sudeći nadgledao njegov džip i čekao momenat da Dalibor uđe u kola i aktivira eksploziv - kaže sagovornik "Blica" povezan sa istragom.

On napominje da je bombaš pokazao "veliku hrabrost" jer je eksplozivnu napravu postavio na lokaciji koja je pokrivena kamerama sa svih strana. To bi, s druge strane, moglo da olakša istragu i pomogne u identifikaciji bombaša.

 

 

U istrazi je, inače, privedeno nekoliko osoba bliskih Bogdanoviću, ali i onih sa kojima je bio u sukobu.

- Iako Bogdanović navodno ne sumnja ni na koga, proveravaju se svi njegovi kontakti. U tom svetu, u ponedeljak si prijatelj sa nekim, a u petak ste smrtni neprijatelji. Interes je jedino važan, pa će se istražiti i s kim je bio u sukobu, a i s kim je sarađivao. Bogdanović nije imao obezbeđenje, što govori da se nije plašio za svoju bezbednost - objašnjava izvor upućen u istragu i dodaje:

- Interesantno je da je u petak pre podne, pola dana pre eksplozije, imao suđenje, i to kao žrtva, u postupku protiv Jovana Kecmana Coje. Na suđenju je izjavio da Coju, koji je u bekstvu već pet godina, od momenta kada je Boću upucao u kafani nikada nije video i da ga ne poznaje. Da li to suđenje ima veze sa eksplozijom, videćemo - konstatuje sagovornik.

Ko je Bogdanović?

Bogdanović je bivši policajac, koji je zbog svojih veza sa ljudima s one strane zakona dobio otkaz. Pre pet godina, u vreme dok je bio komesar za bezbednost FK Vojvodina, ranjen je u ruku i stomak ispred lokala u centru Novog Sada. Na njega je tada pucao Kecman, vođa navijača FK Novi Sad "Korida", sa kojim se posvađao u lokalu i to zbog muzike. Bogdanović je bio u društvu sa Markom Markušem, koji je bio na slobodnom vikendu u zatvoru, a koji je kasnije likvidiran u Novom Sadu.

Bogdanović je svojevremeno bio telohranitelj Nenada Čanka, lidera LSV. Bio je u blizak sa Goranom Kovačevićem, zvanim Goranac, i sa Nenadom Stevićem, mladićem ubijene Teodore Kaćanski. Sa njima, ali i sa policajcem Vladicom Rakićem iz Obrenovca i Božidarom Bosnićem, optužen je za otmicu Gorana Cvijetića, 22. maja 2017. Grupa je pretukla Cvijetića i strpala ga u gepek "audija" koji je nakon gotovo filmske policijske potere zaustavljen na Mišeluku.

Bogdanović je rodom iz Bačkog Dobrog Polja, i potiče iz policijske porodice. Otac mu je bio komandir u jednoj stanici, a on je veći deo karijere proveo u Interventnoj brigadi. Kolege su pričale da je bio dobar u akcijama, ali je zbog veza sa momcima iz podzemlja prebacivan na niža radna mesta - perač kola, ali i pisar, da bi na kraju dobio otkaz.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading