Evo šta se desilo neposredno pre eksplozije u Novom Sadu

Autor: Mediji, Republika

Hronika

11.05.2019

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši policajac Dalibor Bogdanović, zvani Boća, koji je sinoć povređen kada je eksplodirala bomba ispod njegovog auta u novosadskom naselju Detelinara, nalazi se na Odeljenju intenzivne terapije Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine i njegovo stanje je stabilno.

RepublikaFoto: youtube.com/Fk Vojvodina/Twitter/Ninoslav Sretenović
Dalibor Bogdanović

Naime, kako se saznaje Bogdanović je sinoć, neposredno pre eksplozije, bio na rekreaciji a bomba ispod njegovog džipa aktivirana je daljinskim upravljačem u trenutku kada se isparkiravao. 

Bomba je bila postavljena ispod sedišta vozača i raznela je donji deo džipa. Bogdanović je u eksploziji teško ranjen zbog čega mu je amputirana leva noga.

Nije se nadao, iako je preživeo atentat pre pet godina

RepublikaFoto: youtube.com/Fk Vojvodina
Dalibor Bogdanović

- Nisam primetio ništa sumnjivo - rekao je policiji Dalibor Bogdanović (42), zvani Boća, koji je teško ranjen u sinoćnoj eksploziji džipa u Novom Sadu.

Međutim, on je odmah operisan i u stabilnom je stanju što znači da je van životne opasnosti.

Policija u ovom trenutku pregleda snimke sa nadzornih kamera, a kako se saznaje, već je pronađeno nekoliko tragova.

- Pacijent D. B. primljen je (sinoć) u kasnim večernjim satima u UC KCV s teškim telesnim politraumatskim povredama. Odmah nakon prijema i stabilizacije opšteg stanja, pacijent je operisan. Postoperativni tok protiče uredno bez znakova lokalnih komplikacija. Pacijent je trenutno hemodinamski stabilan i nalazi se na Odeljenju intenzivne terapije UC KCV - rečeno je Tanjugu u Kliničkom centru.

U sinoćnoj eksploziji bombe postavljene ispod automobila marke BMW X5, čiji je vlasnik Bogdanović, nije povređen niko od prolaznika, ulica je odmah zatvorena zbog uviđaja, a detonacija se čula u većem delu grada.

Dalibor Bogdanović Boća nekadašnji je novosadski policajac, kome se trenutno sudi za otmicu Gorana Cvijetića iz Budisave 2017. godine. Osim njega, sa slobode se brane i Vladica Rakić, Goran Kovačević Goranac, Nenad Stević i Božidar Bosnić.

Bogdanović je i pre pet godina ranjen, u centru Novog Sada.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading