Velika akcija BIA! Pali na iznudi i trgovini uticajem: Među uhapšenima visokorangirani službenik Vlade

Autor: Republika

Hronika

11.05.2019

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U koordiniranoj akciji pripadnika Bezbednosno-informativne agencije, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP MUP Republike Srbije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapšeno je više lica.

Foto: Ilustracija

Policija je lisice na ruke u petak, 10. maja, stavila Bojanu Mišiću, špediteru iz Niša, vlasniku i direktoru "BRW CARS", Drašku Kandiću, službeniku firme "TRACE SERBIA",  Nebojši Nešiću, vlasniku i direktoru firme "HERBA FARM"  i Milenku Nikiću, visokorangiranom  službeniku u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije, zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem iz člana 366 KZ RS.

Naime, pomenuta grupa lica je protivpravno zahtevala od predstavnika nevladine humanitarne organizacije "28. jun" novčanu nadoknadu u iznosu od 37.500 evra, kako bi omogućila nesmetan uvoz humanitarne pomoći u vidu medicinske opreme, koje su predstavnici nevladine humanitarne organizacije "28. jun" prikupili i uputili zdravstvenim ustanovama u Nišu, KiM, Republici Srpskoj, kao i povratničkim srpskim sredinama u Hrvatskoj.

Češljaju im stanove i poslovne prostorije

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

Nakon lišavanja slobode pomenutih lica pristupiće se pretresu po ZKP-u poslovnih kancelarija i stambenih objekata koje koriste pomenuta lica, u cilju fiksiranja materijalnih  dokaza za izvršeno krivično delo.

Određeno je rešenje o zadržavanju u trajanju od 48 časova Bojanu Mišiću,  špediteru iz Niša, Drašku Kandiću, službeniku firme "Trace Srbija", Nebojši Nešiću, vlasniku firme "Herbafarm" i Milenku Nikiću službeniku ministarstva za rad zapošljavanja boračka i socijalna pitanja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading