Krstiću sud u Prištini produžio pritvor za još dva meseca

Autor: Tanjug

Hronika

10.05.2019

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posebno veće za ratne zločine Osnovnog suda u Prištini produžilo je danas za još dva meseca pritvor Zlatanu Krstiću iz Kragujevca, koji je sredinom aprila uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine počinio ratne zločine na Kosovu i Metohiji, u selu Donje Nerodimlje u opštini Uroševac.

Ovim povodom Krsićev branilac Dejan Vasić rekao je Tanjugu da iako je dužno da postupa hitno, prištinsko tužilaštvo za mesec dana nije obavilo baš ni jednu istražnu, te da se sa takim postupanjem nije susreo tokom posednjih 10 godina rada. 

- Krstić nije bio pripadnik vojske ni policije, a od sedamdesetih godina živi u Kragujevcu i na Kosovo nije dolazio takom rata. Rodno Nerodimlje je nakon rata posećivao u više navrata i sretao se sa ključnim svedokom tužilaštva, bez ikakvih problema - napomenuo je Vasić.

Protiv Krstića se vodi istraga zbog sumnje da je izvršio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva

Specijalno tužilaštvo za ratne zločine Kosova tereti Krsića da je kao pripadnik jugoslovenske policije učestvovao u ubistvu četvoro civila i proterivanju 19 članova porodice Nuha iz Nerodimlja kod Uroševca.

Ovo je prvi predmet koji će biti procesuiran pred Posebnim odeljenjem suda u Prištini specijalizovanog za postupanje u predmetima ratnih zločima. 

 

 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading