Nudili su mi status zaštićenog svedoka: Iskaz Dragana Nikolića o ubistvu Arkana

Autor: ZORICA NIKOLIĆ

Hronika

10.05.2019

03:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Nikolić Gagi, osuđen na 30 godina zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, nekadašnjeg komandanta Srpske dobrovoljačke garde, jedini je završio na robiji zbog zločina u beogradskom hotelu "Interkontinental".

RepublikaFoto: Printskrin/b92
Dragan Nikolić Gagi

Dobrosav Gavrić, direktni izvršilac likvidacije Arkana i njegovih prijatelja Milenka Mandića Mande i Dragana Gavrića 15. januara 2000, u bekstvu je od 2006, a 2011. je uhapšen u Južnoafričkoj Republici (JAR), gde je podneo zahtev za azil. U Africi se krio i Milan Miki Đuričić, koji je krajem aprila 2018. ubijen u sačekuši.

Nikolić je, kao i Đuričić i Gavrić, na saslušanju pred istražnim sudijom i tokom sudskog postupka negirao da ima bilo kakve veze sa zločinom. On je, kako se navodi u dokumentima do kojih je Srpski telegraf ekskluzivno došao, izjavio da kobnog dana nije ni bio u holu hotela i tvrdio da je u trenutku ubistva bio u stanu i igrao se s ćerkom.

Gagi: Inspektori u Beogradu su me pitali: "Da li te golica ispod zemlje"

- Dobrosav je trebalo da se vidi s Mikijem, pa da putuju za Loznicu. Nisam znao da je Gavrić u "Interkontinentalu", a s Mandom i Arkanom sam bio u dobrim odnosima, uvažavao sam ih - rekao je Nikolić.

Kako je dodao, Đuričić je došao kod njega u stan i rekao mu da je Gavrić slučajno ranjen u hotelu, a potom prevezen u bolnicu u Loznici.

Skole plakao za Arkanom

Nikolić je izjavio da se čuo sa Zoranom Uskokovićem Skoletom, koji se kasnije pominjao kao organizator Arkanovog ubistva, što je on negirao. Skole je likvidiran tri meseca posle zločina u "Interkontinentalu".

- Skole me je zvao iz Nemačke i plakao. Rekao mi je da je čuo da je Arkan ubijen, bilo mu je žao i mnogo je plakao. Uskoković mi je bio dobar prijatelj, putovali smo po Nemačkoj i Evropi, zajedno smo radili i u Stokholmu i Švedskoj - rekao je Nikolić.

- Išao sam da se raspitam za njegovo stanje. Nisam ni posumnjao da on ima veze sa zločinom. Nakon šest, sedam dana napustio sam zemlju, otišao u Rumuniju, pa u Mađarsku, a u aprilu u Austriju, gde sam i uhapšen. Napustio sam zemlju jer sam iz novina saznao da i mene terete za ubistvo, objavljena je moja slika. Otišao sam jer nisam želeo nevin da ležim u zatvoru - ispričao je Nikolić.

On je objasnio da ga je austrijska policija hapsila kao najvećeg teroristu.

- Pustili su pse na mene, ujedali su me pred ćerkicom. Tražili su da sve priznam, obećavali mi da mogu da mi pomognu da ne budem izručen Srbiji. Sve sam negirao, jer nemam veze s tim, a onda su mi i inspektori u Beogradu obećavali status specijalnog zaštićenog svedoka, vodili me na poligraf... Pitali su me: "Da li te golica ispod zemlje?" - rekao je Nikolić.

Ko je Gagi?

  • Nikolić uhapšen u Beču 2003.
  • osuđen na 30 godina
  • izdržava kaznu u Zabeli

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading