Arkanovi "Tigrovi" se razmileli po gradu: Milan Đuričić objasnio beg iz Srbije

Autor: Z. N.

Hronika

09.05.2019

05:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan Miki Đuričić, osuđen na 30 godina zbog ubistva Željka Ražnatovića, ubijen je sredinom aprila 2018. u Johanesburgu. On je 12 godina bio u bekstvu, a tokom sudskog postupka pred srpskim pravosuđem tvrdio je da nije učestvovao u likvidaciji Arkana i njegovih prijatelja Milenka Mandića i Dragana Garića 15. januara 2000. u hotelu "Interkontinental", da bi pred izricanje presude 2006. nestao.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Milan Miki Đuričić

U dokumentima do kojih je Srpski telegraf došao su i spisi sa Đuričićevog saslušanja pred istražnim sudijom, kao i iskazi koji je davao tokom suđenja. On je tad ispričao da je Srpsku novu godinu 2000. dočekao na Paliću s Dobrosavom Gavrićem i Draganom Nikolićem, koji su takođe osuđeni zbog ubistva Ražnatovića.

Kupio pasoš za 1.100 maraka

Đuričić je ispričao da su on i Nikolić otišli u Banjaluku, ali kako nisu uspeli da dobiju lažna dokumenta, Gagi se vratio u Beograd.

- S prijateljem sam otišao u Federaciju BiH, gde sam nabavio ličnu kartu i otišao u Hrvatsku. U Zagrebu sam za 1.100 maraka nabavio pasoš na ime Kordić Ivice i otputovao za Trst, a potom za Beč - rekao je Đuričić.

- U Beograd smo se vratili 15. januara, a onda me je Gavrić pozvao da dođem u hotel na piće. Kad sam stigao, video sam kako baulja četvoronoške ispred ulaznih vrata. Na sebi je imao džemper koji sam mu poklonio dve godine ranije. Smestio sam ga u auto, a on je pozvao kolegu policajca da ga vozi u Loznicu. Pitao sam ga šta se dogodilo, a on je samo vikao da vozim. Govorio je: "Pi*ka jedna, neće on da pljuje i bije sav narod, pa i policiju" - rekao je Đuričić.

Željko Ražnatović Arkan

 Đuričić: Ranjeni Gavrić vikao: "Pi*ka jedna, neće on da pljuje i bije sav narod, pa i policiju"

On je dodao da je išao u Loznicu da se raspita za Gavrićevo zdravstveno stanje, da bi potom pobegao iz Srbije iz straha od Arkanovih "Tigrova", koji su se muvali po gradu.

Foto: Srpski telegraf
EKSKLUZIVNO: Đuričićev iskaz

Krio se u JAR

Đuričić ubijen 25. aprila 2018. u Johanesburgu
napadači ga izrešetali kad je džipom stao na semaforu
kod njega nađen pasoš na ime Zorana Pavlovića
u Južnoj Africi je godinama i Dobrosav Gavrić

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading