Dramatična ispovest žrtve novosadskog "snajperiste": Da se nisam počešao po glavi, pogodio bi me tačno u oko

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

08.05.2019

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nepoznata osoba koja je gađala prolaznike prethodnih dana iz vazdušne puške na Bulevaru Jaše Tomića u Novom Sadu još nije uhapšena, ali od ponedeljka nema novih zabeleženih napada.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ/021.rs
Foto: Ilustracija

Od petka do ponedeljka pogođeno je nekoliko građana koji su se šetali ili bili u okolini zgrade u Ulici Save Ljubojeva na adresama 2 i 4.

Napadač je evidentno želeo da ljude što više povredi jer ih je gađao u glavu. Iako stanari ovog dela grada kažu da su čuli kako je "snajperista" dolijao, iz policije ne mogu da potvrde takve informacije. Za napadačem se još traga i patrole su raspoređene u ovom delu grada.

Pomislio sam da se nisam nekom zamerio, a kome bi? Nikom ništa nisam dužan. Kada je došla policija rekla mi je da se smirim, jer sam četvrti koji je pogođen taj dan

Stevica Nikolić

Šok

Stevica Nikolić je jedan od pogođenih i samo sticajem srećnih okolnosti nije izgubio jedno oko.

Napadač ga je gađao u nedelju, dok je u Ulici Kraljevića Marka na broju šezdeset na svojoj terasi na devetom spratu pušio cigaru.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

- Pogodio me u ruku u kojoj sam držao cigaru. Valjda mi je sam Bog rekao da se počešem po glavi i u toj sekundi me je grunuo u ruku. Da nisam uradio taj pokret, pogodio bi me tačno u oko. Ovako, metak je na sreću ostao u mesu između domalog i srednjeg prsta. Prvo sam pomislio da me ujela zolja, šta drugo da mi padne na pamet, ali čulo se karakteristično zujanje metka. Kad sam video metak i krvavu ruku, ostao sam šokiran - rekao je Nikolić.

 

Još nije ni došao sebi, kada mu je pet sekundi posle, pored glave prozviždao i drugi metak.

Brzo se sklonio u kuću i pozvao policiju, kojoj nije trebalo puno vremena da dođe, desetak minuta, a za to vreme napadač je još dva puta pogodio Nikolićev stan.

"Komšije, u vašem ulazu imate ludaka koji s prolaza puca na ljude iz vazdušne puške. Molim komšiju koji je primetio iz kog stana neko vežba gađanje da prijavi policiji (sinoć ga nisu locirali). Jer možda ste vi sledeća meta!"

- Pomislio sam da se nisam nekom zamerio, a kome bi? Nikom ništa nisam dužan. Kada je došla policija rekla mi je da se smirim, jer sam četvrti koji je pogođen taj dan - nastavlja Nikolić.

Za policijom je došla i Hitna pomoć koja je mu je izvadila dijabolu iz ruke. Odvežen je u Urgentni gde mu je ruka snimljena.

Za tog čoveka kaže nema drugi komentar nego "da je budala", jer zašto bi nekom hteo da upropasti život tako što će mu izbiti oko.

Kako dodaje, ženu koja je šetala kera ispred njegove zgrade pogodio je tačno u glavu.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Ozbiljne povrede

Dva dana pre toga takođe je pogodio nekoliko ljudi, u ruke i vrat. Do sada se nekoliko građana javilo u Urgentni centar zbog povreda zadobijenih od metaka iz vazdušne puške.

Žitelji ovog dela grada kažu da su čuli da je napadač "lociran" i da se nalazi u ulazu na adresi broja dva u Ulici Save Ljubojeva. Reporteri "Blica" pričali su sa stanarima tog ulaza, ali oni tvrde da nemaju predstavu ko bi to od njihovih komšija mogao da bude.

Na zgradi na adresi Save Ljubojeva broj 2 okačeno je i upozorenje koje glasi: "Komšije, u vašem ulazu imate ludaka koji s prolaza puca na ljude iz vazdušne puške. Molim komšiju koji je primetio iz kog stana neko vežba gađanje da prijavi policiji (sinoć ga nisu locirali). Jer možda ste vi sledeća meta!".

U nezvaničnom razgovoru sa policijom na terenu saznajemo da dobra vazdušna puška može biti izuzetno opasna, u stanju je da nanese teške ozlede ili čak ubije, ako je u pitanju dete pogođeno u glavu ili čovek pogođen u oko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading