Gavrić o ubistvu Arkana: Čekao sam Mikija kad me metak pogodio u leđa!

Autor: Z. N.

Hronika

08.05.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobrosav Gavrić, osuđen na 35 godina robije zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, nekadašnjeg komandanta Srpske dobrovoljačke garde, ni 19 godina posle zločina nije dostupan srpskom pravosuđu. On je posle izricanja prvostepene presude 2006. pobegao iz Srbije, a lisice na ruke stavljene su mu pet godina kasnije u Južnoj Africi, gde i dalje čeka odluku o izručenju.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
POSLEDNJA FOTOGRAFIJA: Garić, Mandić i Arkan

Gavrić je na suđenju sve vreme tvrdio da 15. januara 2000. u hotelu "Interkontinental" u Beogradu nije ubio Arkana i njegove prijatelje Milenka Mandića Mandu i Dragana Garića. U dokumentima do kojih je Srpski telegraf ekskluzivno došao navodi se njegov iskaz pred istražnim sudijom od 14. aprila 2000, kao i sa saslušanja tokom sudskog postupka.

- Srpsku Novu godinu dočekao sam na Paliću s prijateljima Milanom Đuričićem Mikijem i Draganom Nikolićem Gagijem. U Beograd smo se vratili 15. januara oko 14 sati. Dogovorio sam se s Mikijem da se nađemo u "Interkontinentalu". Sedeo sam kad se začula pucnjava. Krenuo sam ka izlazu kad me je nešto preseklo preko leđa kao da me grom pogodio - ispričao je Gavrić.

RepublikaFoto: Srpski telegraf

Dečak me ranio, pa sam nosio pancir

Dobrosav Gavrić je prilikom pucnjave u "Interkontinentalu" na sebi imao pancir, koji je kasnije korišćen kao dokaz protiv njega. On je na saslušanju pokušao da se opravda i objasni zbog čega je nosio zaštitni prsluk.

- Šest meseci pre ubistva Arkana, koga sam poznavao samo iz medija, ranio me je dečak, čije ime neću da pominjem. Zbog toga sam svaki dan nosio pancir, iz straha za bezbednost - rekao je Gavrić.

On je dodao da je ranjen puzao ka izlaznim vratima i da je skinuo kaput jer mu je smetao.

Foto: Srpski telegraf

Gavrić: Tražio sam da me voze u bolnicu u Loznici jer sam imao loše iskustvo s lekarima u Urgentnom

Foto: Srpski telegraf

- Tad sam video Mikija i rekao sam mu da me vozi kod doktora u Loznicu jer sam imao loše iskustvo s lekarima u Urgentnom centru i na VMA - rekao je Gavrić.

ČINJENICE
Tražio azil u JAR
Gavrić pobegao iz Srbije 2006.
osuđen na 35 godina zatvora
uhapšen u Južnoj Africi 2011.
tražio status izbeglice

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading