Turčin koji je ubio Šabana pušten iz pritvora!

Autor: Tanjug

Hronika

07.05.2019

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač koji je, kako se sumnja, izazvao stravični saobraćajni udes i smrt srpske pevačke legende Šabana Šaulića (67), pušten je iz pritvora.

RepublikaFoto: Facebook
Alsin Levent

U kom gradu će se od sada nalaziti nemački državljanin turskog porekla Alsin Levent (35) posle izlaska iz istražnog zatvora u Bilefeldu, zasada nije poznato javnosti. Turčinov advokat Jerit Šol tu informaciju nije hteo da obelodani, jer su, kako tvrdi, "Leventu, u međuvremenu, upućene brojne pretnje smrću".

U saobraćajki je poginuo i Šabanov bliski prijatelj, klavijaturista Mirsad Kerić (43), a treći saputnik, pevačev kum Slobodan Stojadinović teško je povređen. Nakon udesa Levent nije policiji naveo adresu stanovanja. Njegovo obrazloženje je tada, po rečima državnog tužioca Kristofa Makela, glasilo: "Rastao sam se od devojke i iselio iz stana, još nemam drugi".

- Budući da je Levent sada dostavio tužilaštvu svoju adresu i da više nije aktuelna mogućnost bekstva koja je postojala u momentu njegovog privođenja, prestala je potreba za Leventovim boravkom iza brave dok traje sudski postupak - kaže Makel, u izjavi za "Vestfalen-blat", regionalni dnevnik iz Bilefelda.

Makel potvrđuje da je pitanje dana kad će podići optužnicu protiv čoveka koji je kriv za smrt dvoje ljudi. Za to mu, kako je precizirao, nedostaje izveštaj eksperata, koji još nije kompletiran. Dobio je, međutim, kako tvrdi, obećanje da će ekspertski tim uskoro završiti svoj posao.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Šaban Šaulić

- Prema podacima koje je istraga do ovog trenutka utvrdila, Leventu se na dušu stavlja nemarna vožnja kojom je ubio dve osobe - kaže Makel. - Budući da je vozio pod dejstvom alkohola, nema sumnje da će se ponovo naći iza rešetaka, to jest, mora da računa na zatvorsku kaznu.

Nalazi obdukcije ne ukazuju na to da Šaulić, koji je sedeo na suvozačevom mestu, i Kerić koji je upravljao "seat ibicom", nisu bili vezani, piše nemački dnevnik. Ovaj podatak biće izuzetno dragocen u momentu izricanja presude Leventu. "Vestfalen-blat" podseća da je obdukcija, obavljena na odeljenju sudske medicine u Minsteru, pokazala da je Levent bio bez ikakve sumnje pijan kad se, na auto-putu dva, bukvalno "zakucao" svojom "mazdom" otpozadi, u vozilo koje je stajalo u koloni.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading