Misterija drugog napadača na Arkana! Otkrivamo najveću tajnu ubistva u hotelu "Interkontinental"

Autor:

Hronika

04.05.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvonko Mateović, nekadašnji telohranitelj Željka Ražnatovića Arkana (48), bivšeg komandanta Srpske dobrovoljačke garde, bio je svedok trostrukog ubistva u beogradskom hotelu "Interkontinental".

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Krvavi separe gde je Arkan ubijen

On je 15. januara 2000. pritrčao u pomoć svom komandantu i pucao na napadače, ali je za Arkana već bilo kasno.

Bežao ka vratima

Srpski telegraf ekskluzivno je došao do dokumenata u vezi s Ražnatovićevim ubistvom, u kojima su i spisi sa saslušanja Mateovića. Arkanov telohranitelj iskaz pred istražnim sudijom dao je 6. marta 2000. i do detalja je ispričao šta se kobnog dana dešavalo u "Interkontinentalu".

 

 

On je otkrio da je, osim Dobrosava Gavrića, koji je kao direktni izvršilac zločina osuđen na 35 godina robije, u Ražnatovića i njegove prijatelje Milenka Mandića Mandu (44) i Dragana Garića (47) pucao još jedan napadač čiji identitet nikad nije otkriven.

- Tog 15. januara 2000. sa Arkanom, njegovom suprugom Svetlanom i njenom sestrom Lidijom došao sam u butik u hotelu. Arkan je potom krenuo do separea, a meni je rekao da ne idem za njim, već da sednem i pojedem neki kolač. Iznenada sam začuo pucnjavu i skočio s fotelje - rekao je Mateović.

Ceca: Zvonko vikao: "Baci pištolj"

Pevačica Svetlana Ražnatović je u izjavi sa saslušanja do koje je Srpski telegraf došao pomenula jednog naoružanog napadača. Nakon što je Mateović utrčao u butik i od Cece uzeo pištolj, ona je smogla snage i odjurila do separea da pomogne teško ranjenom suprugu.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

- Vrištala sam da neko pozove Hitnu pomoć dok sam Željku iz usta vadila krv. Iza leđa sam iznenada ugledala koščatog mladića, crne puti i kratke kose. Digao je oružje uvis, a Mateović je povikao: "Baci pištolj". Ne znam ko je taj momak - ispričala je Ražnatovićeva.

On je dodao da je odmah otrčao ka izlaznim vratima.

- Kad sam došao do klavira, Gavrić je pucao u Mandu. Pre toga je pogodio mog komandanta. Pucam u njega, on puca u mene i beži u susret meni, protrčava pored klavira i potom beži ulevo ka izlaznim vratima u pognutom položaju. Okreće se, puca u mene i ja ga tada pogađam kod pulta. Trčim da vidim šta je s mojim komandantom. Tad se ponovo začula pucnjava, mlađi muškarac u crnoj jakni puca u Garića. Pucao sam ka njemu, ali ga nisam pogodio, uspeo je da pobegne - ispričao je Arkanov telohranitelj.

Pitulić me pratio i pitao za obezbeđenje

Mateović je na saslušanju izjavio da je od okrivljenih poznavao policajca Dejana Pitulića, koji je ranjenog Gavrića prevezao u lozničku bolnicu.

- Desetak dana pre Arkanovog ubistva, gde god bismo se našli komandant i ja, tu bi bio i Pitulić. Na primer, u Mobtelu, gde je trebalo da zamenim karticu, on mi se ponudi da ima vezu da ne čekam red, potom nastoji da se meni lično približi i uvek se nađe na mestu na kom sam i ja, što mi je bilo malo čudno. Zatim se Pitulić raspitivao za pukovnika Poletana, koji radi u obezbeđenju, kad će on da počne da radi i da li radi, jer je bio bolestan jedno vreme - ispričao je Arkanov telohranitelj.

Uzeo valter

Mateović je potom otrčao do butika u kojem je bila Arkanova supruga Ceca kako bi od nje uzeo pištolj jer mu je nestalo metaka.

- Tad sam video čoveka u odelu koji u levoj ruci drži policijsku značku, a u desnoj pištolj CZ-99. Iz besa sam bacio svoj pištolj kad je nestalo metaka, a bacio sam i Cecin valter - rekao je Mateović i dodao da mu nije poznato da li je neko pretio Arkanu i da li je neko želeo njegovu smrt.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading