Drama na Tari: Beograđanka teže povređena na raftingu

Autor: Tanjug

Hronika

02.05.2019

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojka iz Beograda J.V. teško je danas povređena na reci Tari kada se prevrnuo gumeni čamac kojim se spuštala sa grupom turista.

RepublikaFoto: V. GROZDANIĆ
Foto: Ilustracija

Policiji je u 12.30 časova prijavljeno da se na lokalitetu Manita vrela na Tari prevrnuo čamac prilikom rafting spusta i da je ženska osoba zadobila teže povrede, javila je Srna, pozivajući se na policijsku upravu Foča.

Na mesto nesreće odmah su se uputili policija, hitna pomoć Doma zdravlja i spasilačka služba "Volf", a kada su stigli, devojka je bila izvučena iz vode i u teškom stanju.

Medicinski radnici pružili su joj prvu pomoć, a potom je prevezena u Univerzitetsku bolnicu Foča.

Dežurni lekar u ovoj bolnici, anesteziolog Vanja Starović rekla je Srni da je pacijentkinja priključena na aparate za disanje i da je njeno zdravstveno stanje trenutno stabilno.

Ona je dodala da je devojka primljena u lošem opštem stanju, pothlađena i sa teškim oštećenjem pluća i da je smeštena na intenzivnu negu.

U Policijskoj upravi Foča kažu da, prema prvim informacijama koje imaju, turisti nisu odseli u nekom od rafting-kampova, već su iznajmili čamac i skipera. 

Još nije utvrđeno ko je vlasnik čamca, prenele su Nezavisne novine.

O svemu je obavešten dežurni tužilac koji je naložio da bude izvršen uviđaj. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading