Šok slučaj u Valjevu! Kao scena iz filma: Došao da sina "izvuče" iz zatvora, pa on završio sa lisicama na rukama!

Autor: Tanjug

Hronika

02.05.2019

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Anonimni Valjevac, koji je tokom prvomajskih praznika došao u ovdašnji Prekršajni sud kako bi platio prekršajnu kaznu za svog sina i na taj način ga izveo sa odsluženja kazne, i sam je završio u zatvoru – takođe zbog neplaćene prekršajne kazne!

Foto: Ilustracija

Kako saznaje prenose mediji, reč je bila o neplaćenim kaznama za napravljene saobraćajne prekršaje, a na odsluženju zatvorske kazne, s obzirom da prekršaje nije platio u zakonskom roku, najpre je uoči prvomajskih praznika "završio" mlađi Valjevac.

Međutim, kada je u Prekršajni sud, kako bi izmirio dug i na taj način naslednika izveo sa odsluženja prekršajne kazne u Kazneno-popravnom zavodu, došao njegov otac, dežurni sudija je u evidenciji utvrdio da i on ima neplaćenu prekršajnu kaznu i odmah, pošto je i njemu istekao zakonski rok za plaćanje, izdao nalog za privođenje i "zatvorsku zamenu" neplaćenog prekršaja.

- Kako više nije imao novca kod sebe, tog Valjevca je, pošto je platio kaznu za sina, policija sprovela u zatvor. Onda je njegov sin, nakon što je pušten iz zatvora, morao da ode po novac, pa se vratio u Prekršajni sud i za oca platio kaznu, pa se konačno ponovo, ovog puta sa potvrdom suda o plaćenoj kazni, vratio u KPZ i oca izveo na slobodu - objašnjava izvor okolnosti ovog nesvakidašnjeg slučaja.

Po njegovim rečima, obe prekršajne kazne nisu predstavljale veliki novčani iznos, ali pošto su prošli rokovi za njihovo plaćanje, automatski su preinačene u zatvorske u odnosu 1.000 dinara kazne - jedan dan zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading