Ubistvo oca vođe škaljarskog klana: Tužilaštvu nisu dostavljeni rezultati obdukcije

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

29.04.2019

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Višem tužilaštvu u Podgorici još nije dostavljen obdukcioni nalaz sačinjen nakon ubistva Kotoranina Veska Vukotića, saopšteno je "Vijestima" iz tog tužilaštva.

RepublikaFoto: Dejan Briza/printscreen
Veselin i Jovica Vukotić

- U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet povodom ubistva izvršenog na štetu V. V. te je tužilac zajedno sa ovlašćenim policijskim službenicima izvršio uviđaj na licu mesta, sa kojeg su izuzeti svi tragovi koji su po naredbi tužilaštva dostavljeni na veštačenje Forenzičkom centru. Doneta je naredba za obdukciju tela, nalaz još uvek nije dostavljen, a takođe sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici podneti su predlozi za donošenje određenih naredbi, dok će se u daljem toku postupka preduzeti i druge neophodne radnje, a sve u cilju rasvetljavanja krivičnog dela - odgovorila je "Vijestima" portparolka tog tužilaštva, više tužiteljka Lepa Medenica.

Oni nisu odgovorili da li su u istrazi ubistva oca navodnih vođa škaljarskog kriminalnog klana Jovana i Igora Vukotića saslušali četvoricu navodnih članova kavačkog kriminalnog klana iz Nikšića, bliskih visokorangiranom članu tog klana Dušku Roganoviću.

Nije odgovoreno ni da li je izjava uzeta od tog Novljanina, koji je u ratu crnogorskih kriminalnih klanova ostao bez obe noge, oca i brata od strica.

RepublikaFoto: e-stock/A. Bačlija

Navodno, inspektori su saslušali više desetina članova kavačkog kriminalnog klana, ali niko od njih nije zadržan nakon što je inspektorima dao izjavu.

Podsetimo, Vesko Vukotić ubijen je 20. aprila u kotorskom naselju Dobrota, ispred porodičnih apartmana "Vukotić".

Egzekutor mu je prišao dok je izlazio iz "audija" kojim se oko 20:45 sati parkirao ispred apartmana, u njega ispalio više hitaca, a potom pešice pobegao ka naselju Sveti Stasije.

Život je izgubio u nastavku rata škaljarskog i kavačkog kriminalnog klana koji besni već petu godinu. U tom ratu ubijeno je više od 30 ljudi. Među ubijenima najmanje je pet slučajnih žrtava.

Policija je juče izuzela snimke sa nadzornih kamera koje su zabeležile ubistvo, ali navodno ne i lik egzekutora sakrivenog kačketom. Jedna od nadzornih kamera postavljena je na stub rasvete pored kog se Vukotić parkirao. Na tom snimku, navodno, vidi se kako ubica prelazi ulicu, puca u gornji dio Vukotićevog tela, a potom beži.

Policija nije saopštila detalje likvidacije šezdesetdevetogodišnjaka, ni da li su nakon ubistva privodili članove kavačkog kriminalnog klana na čijem čelu su navodno Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan koji je u zatvoru.

Ispred kuće ubijenih Vukotića pre šest godina bačena je eksplozivna naprava, ali tada nije bilo povređenih. Spekulisalo se da je upravo on bio meta 16. aprila 2016. godine, kada je u naselju Kavač pucano na crni "mercedes" kojim je upravljao Nenad Popović. Navodno, Popovićev automobil izrešetan je greškom, jer je Vukotić vozio identičan.

RepublikaFoto: Public
Čitulja Vukotiću

Ubijenog Vukotića policija je nedavno pomenula u zvaničnom saopštenju, tvrdeći da je u maju 2016. bio sa sinom u automobilu, kada je Jovan navodno pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera. U njenom pravcu pucano je 23. maja 2016.

Nakon pucnjave, javno je optužila Vukotića da je u prisustvu svog oca pucao u njenom pravcu. Vukotić je to demantovao, tvrdeći da se tog dana nalazio u Sloveniji.

Tada je redakciji "Vijesti" dostavio pasoš koji potvrđuje njegovu izjavu. Jovan Vukotić se nalazi u beogradskom zatvoru, u kom robija petanaestomjesečnu kaznu na koju je osuđen zbog falsifikovanja isprava.

Njegovog brata Igora, koji je u bekstvu, tužilaštvo sumnjiči da je sa Nikšićaninom Rankom Radulovićem i albanskim državljaninom Erogenom Brajovićem formirao kriminalnu grupu koja je planirala više likvidacija.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading