Snimljeni lopovi koji su Šarčeviću ukrali 5.000 evra: Policija na tragu provalnicima koji su pokrali ministra prosvete

Autor:

Hronika

29.04.2019

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija traga za dvojicom lopova koji su obili kuću Mladena Šarčevića, ministra prosvete, na Dedinju i odneli satove i nakit u vrednosti od oko 5.000 evra. Kako saznajemo, sigurnosne kamere s obližnje ambasade snimile su provalnike, pa se očekuje da će oni uskoro završiti iza rešetaka.

Foto: Ilustracija

Ministar Šarčević je na Veliku subotu bio u gostima kod tašte, što su provalnici iskoristili. On je imao priliku da pogleda video-zapis i do detalja je ispričao šta su kamere zabeležile.

- Na snimku se vidi mlađi čovek u sivom duksu s kapuljačom na glavi kako mobilnim telefonom fotografiše kuće u kraju. Kad je pao mrak, videli su da nema svetla u mojoj kući, a ni automobila, pa su upali. Nisu se dugo zadržali, komšinicin pas je lajao na njih oko 20.45 - kaže Šarčević za Srpski telegraf.

Šarčević: Za mene ukradeni satovi i zlatnici imaju veliku sentimentalnu vrednost, to su moje uspomene

RepublikaFoto: Tanjug
Mladen Šarčević

On objašnjava da su lopovi odneli zlatnike, satove i nakit njegove supruge.

- Novac nisu našli, a i nemam neku veliku sumu u kući. Za mene ti satovi i zlatnici imaju veću sentimentalnu nego materijalnu vrednost, jer su to moje uspomene sa ekskurzija na koje sam vodio đake - kaže Šarčević.

Kako dodaje, u stan su mu upali lopovi koji nisu imali ni vremena, ni znanja da naprave veću štetu.

- Ja sam kolekcionar knjiga i imam vredne komade u biblioteci, ali to njih nije zanimalo, kao ni kolekcija srebrnjaka. Siguran sam da će ih policija uhvatiti jer su u kući pronađeni njihovi otisci. Ovo je više neprijatnost nego razlog za strah - priča ministar.

Kako su upali lopovi

Šarčević bio kod tašte u poseti
Pljačkaši upali u kuću preko balkona
Pretresli sve, pa pobegli s plenom, vrednim 5.000 evra
Lopove snimile sigurnosne kamere

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading