"Da ovakvog momka prevare manekeni i lisice, jednostavno ne ide": Ovim rečima su kavčani najavili likvidaciju Vukotića i brutalnu osvetu škaljarcima

Autor: mediji, Republika

Hronika

22.04.2019

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubicu Veselina Veska Vukotića (69), oca Jovana i Igora Vukotića, koje je policija označila kao vođe "škaljarskog klana", crnogorski istražitelji traže u redovima suprotstavljenog "kavačkog klana".

RepublikaFoto: Dejan Briza/printscreen
Otac i sin: Veselin i Jovan Vukotić

Vukotić je, inače, ubijen u subotu u sačekuši ispred porodičnih apartmana u naselju Dobrota u Kotoru.

U roku od samo 48 sati, policija je na saslušanje privela 26 osoba bliskih "kavačkom klanu" kako bi proverila njihov alibi u vreme brutalne likvidacije Vukotića.

- Istražitelji su uvereni da iza ubistva stoje pripadnici "kavačkog klana" koji su u sukobu sa sinovima ubijenog. Oni veruju da su "kavčani" brutalnu osvetu najavili posle ubistva njihovog istaknutog člana Vladimira Roganovića u Beču u decembru 2018 - kaže sagovornik.

On podseća da su još tada za oko zapale čitulje koje su pripadnici "kavačkog klana" objavili u novinama, ali i pesma koju mu je posvetio Radoje Zvicer, za kojim je susedna država raspisala poternicu. U novinama je osvanula i čitulja koju je potpisao "bata", a za koju su mnogi posumnjali da je šifrovana poruka koja nosi i otvorenu pretnju.

 

 

- Vladimiru Roganoviću Vili. Da ovakvog momka prevare manekeni i lisice, jednostavno ne ide. Poslednji pozdrav, bato - navedeno je u oproštajnoj poruci, za koju su mnogi posumnjali da je pretnja braći Vukotić.

Navodno, u međusobnoj komunikaciji oni "manekenom" nazivaju Jovana, a "lisicom" Igora Vukotića.

Osim ubistva Roganovića, "kavčani" su navodno braći Vukotić zamerali i pucnjavu na Tamaru Zvicer, suprugu njihovog vođe Radoja Zvicera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading