Vođa "škaljaraca" iz zatvora planira osvetu zbog oca?

Autor:

Hronika

23.04.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorska policija traga za napadačem koji je hicima iz pištolja izrešetao Veselina Vukotića (69), oca Jovice i Igora Vukotića, koje je policija označila vođama ozloglašenog "škaljarskog klana". Dosad je saslušano 26 "kavčana", koji su nakon informativnog razgovora pušteni na slobodu.

RepublikaFoto: youtube.com/Vijesti Online
Jovica Vuktić

Prema dosadašnjim informacijama iz istrage, sumnja se da je Vukotić još jedna žrtva rata između "škaljaraca" i "kavačkog klana", koji je počeo 2014. nakon nestanka 200 kilograma kokaina u Valensiji. U krvavim obračunima dve najjače krimi-grupe u Crnoj Gori stradalo je više od 30 ljudi, a pretpostavlja se da će ubistvo Jovičinog i Igorovog oca biti okidač za novi niz likvidacija.

26 "kavčana" saslušano zbog likvidacije Vukotića

- Jovici, koji robija u Srbiji zbog falsifikovanja dokumenata, u zatvoru su javili da mu je otac izrešetan na kućnom pragu. Od tada ni sa kim ne progovara, a najteže mu je zbog toga što neće moći ni da se oprosti od oca. Iz bezbednosnih razloga, ali i zbog toga što će sahrana biti u Crnoj Gori, ne postoji šansa da Vukotiću bude odobren otpust kako bi prisustvovao sahrani - priča izvor Srpskog telegrafa.

Foto: Dejan Briza
Veselin Vukotić

"Kavčani" sklanjaju porodice

Nakon likvidacije Veselina Vukotića u panici su i članovi "kavačkog klana" na čelu sa Radojem Zvicerom i Slobodanom Kašćelanom, koji je krajem decembra 2018. uhapšen u Češkoj, pa izručen Crnoj Gori.

- "Kavčani" strahuju za živote članova porodica, pa su u strahu od odmazde pojedini odmah sklonili supruge i decu na sigurno, bar dok se situacija ne smiri - priča sagovornik Srpskog telegrafa.

Istraga oko ubistva Veselina Vukotića zasad ide u najmanje tri pravca. Ispituje se da li likvidacija ima veze sa nedavno zaplenjenih 50 kilograma kokaina u Tivtu, a spominje se i pokušaj ubistva supruge Radoja Cvizera, jednog od vođa "kavčana". Na nju je 2016. pucao Jovica Vukotić, a policija je nedavno saopštila da se sumnja i da je njegov otac bio u kolima iz kojeg su ispaljeni hici. Upućeni u dešavanja u podzemlju pak tvrde da je, po sistemu "oko za oko", najizvesnije da je Veselinova likvidacija odmazda za smrt Nika Roganovića, oca pripadnika "kavčana" Duška Roganovića.

RepublikaFoto: youtube.com/Goli Zivot TV HAPPY

Spasić: Krv će teći i srpskim ulicama

Božidar Spasić, bivši funkcioner DB, kaže da se nakon ubistva Vukotića rat klanova može nastaviti i na srpskim ulicama.

- Ono što Crnogorci zapetljaju dole, uvek su raspetljavali ovde. Ubistvo u Kotoru je krvavo, osvetničko i teško da sada možemo govoriti o "škaljarskom" i "kavačkom klanu". Siguran sam da se između njih umešala neka treća linija kojoj je u interesu da se oni međusobno pobiju - rekao je Spasić za Novo jutro.

Mreža saradnika

- Jedno je sigurno, a to je da će glave pasti zbog Veselinovog ubistva. Iako je Jovica u zatvoru, a njegov brat u bekstvu, oni imaju saradnike koji se neće smiriti dok se ne osvete za Veselina. Jovica neće sedeti skrštenih ruku i na sve načine će pokušati da se osveti za očevu smrt - kaže naš izvor.

Izvor: Jovica neće sedeti skrštenih ruku i na sve načine će pokušati da se osveti zbog očeve smrti

ČINJENICE
Kamere snimile ubistvo
Veselin Vukotić izašao iz kuće u kotorskom naselju Dobrota
napadač ispalio više hitaca u njega i pobegao
likvidaciju snimile sigurnosne kamere
napadač imao kačket na glavi, ne vidi mu se lice

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading