Pala mutna ekipa iz Knjaževca: Preko fiktivnog računa "oprali" 30 MILIONA, ali to nije sve!

Autor:

Hronika

22.04.2019

10:39 >> 10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Nišu odredilo je zadržavanje vlasnicima, direktoru, zastupniku i jednoj radnici, zbog postojane sumnje da su utajili porez i prali novac preko fiktivnih računa u Knjaževcu.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Foto ilustracija

Tokom prepodneva Posebno odeljenje u Nišu odredilo je zadržavanje: N. S., direktoru preduzeća "Džervin" doo Novi Sad (ogranak), S. B., vlasniku "Frigo flora trans", D.D. zastupniku "Vega frut" doo, S. B. vlasniku i P.S. radnici iste firme. Policija je privela i B.  D. i J. D. koji su vlasnici poljoprivrednih gazdinstva.

Njima je određeno zadržavanje zbog pranja novca, poreske utaje i nedozvoljeno skladištenje robe.

Naime, N. S je u nameri da novac koji je dobijen najverovatnije nelegalnim otkupom i prodajom poljoprivrednih proizvoda, u iznosu od oko 30.000.000 dinara sa računa preduzeća "Džervin", fiktivnim računima preneo na račun preduzeća "Vega fruit", a potom su D. D. i P. S. sa računa tog preduzeća, takođe fiktivnim računima o navodnom otkupu poljoprivrednih proizvoda taj novac preneli na račun preduzeća "Frigo flora trans" i račune poljoprivrednih gazdinstva B. D., J. D. i N. S. koji su taj novac podizali i predavali - vraćali D. D. i N. S

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading