Pet godina MAFIJAŠKOG RATA! Stradalo više od 30 ljudi, ko je sledeći?

Autor: Telegraf, Republika

Hronika

21.04.2019

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraga o tome zašto je ubijen Vesko Vukotić tek će dati svoje rezultate, ali prve i nezvanične pretpostavke jeste da je u pitanju samo nastavak silnih krvnih osveta koje obe sukobljene strane sprovode.

RepublikaFoto: ST/T. MILOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

Veselin Vesko Vukotić, otac Jovice i Igora Vukotića koji se smatraju čelnicima Škaljarskog klana, možda je poslednja u nizu žrtava rata koji već skoro pet godine bukti između ove kriminalne grupe i Kavačkog klana, a u kome je dosada stradalo preko 30 ljudi.  Smatra se da je likvidacija Veska Vukotića jedan od najjačih udara na "škaljarski klan".

Istraga o tome zašto je ubijen Vesko Vukotić tek će dati svoje rezultate, ali prve i nezvanične pretpostavke jeste da je u pitanju samo nastavak silnih krvnih osveta koje obe sukobljene strane sprovode. 

Od 2015. do kraja 2017. likvidirane su 24 osobe, a prva žrtva bio je Goran Radoman (37) sa Cetinja koji je ubijen 15. februara 2015. u podzemnoj garaži u Ulici Jurija Gagarina 26 na Novom Beogradu.

Tokom 2018. dogodilo se najmanje 8 ubistava koji su povezani sa ovim kriminalnim grupama.Mnoga od njih još nisu rasvetljena, a dešavala su se u Beogradu, Novom Sadu, Beču, Crnoj Gori, Španiji...

Foto: youtube.com/printscreen
Davorin Baltić

Crnogorac Davorin Baltić (41) koji je dovođen u vezu sa kavačkim klanom, ubijen je 1. januara 2018. godine u garaži na Vračaru u Beogradu.

Osuđivani ubica (47), koji je likvidiran u Podgorici ove godine, navodno je bio pripadnik kavačkog klana. Kalezić je ubijen ispred kafića "Level" u podgoričkom naselju Stari aerodrom. Na njega je pucano u blizini bivšeg stadiona Fudbalskog kluba Grafičar, a u blizini Kombinata aluminijuma pronađen je zapaljen automobil za koji se sumnja da je korišćen u izvršenju krivičnog dela.

Miodrag Migi Kruščić, vlasnik podgoričke diskoteke “Bigl” ubijen je 21. maja 2018. godine vatrenim oružjem, u punoj bašti lokala “Palata”, a kako mediji navode, družio se sa pripadnicima ozloglašenog crnogorskog škaljarskog klana.

Niko Roganović, otac Duška i Šćepana koji su sa podebljim kriminalnim dosijima, ubijen je 26. jula, u sačekuši ispred svog stana u Herceg Novom. Mediji u Crnoj Gori pominjali su da je njegovo ubistvo možda osveta rivalskog kriminalnog klana iz Kotora, škaljaraca, ali da nije nemoguće da je atentat na Nika izvršen i zbog njegovih mutnih poslova, između ostalog zelenašenja.

RepublikaFoto: facebook.com/Drago Bozovic
Drago Božović

Crnogorski državljanin Drago Božović (20), koji je izrešetan u sačekuši na Bežanijskoj kosi, prema pisanju pojedinih medija je rođak sa Igorom Božovićem, jednim od čelnih ljudi kavačkog klana.

Nekoliko sati nakon što je Božović preminuo, usledila je brutalna likvidacije Vladimira Popovića-Popa (43) u jednom kafiću na Vračaru, a mnogi su ta dva ubistva povezali kao deo krvavog rata klanova.

Foto: Srpski telegraf
Čitulja Vladimiru Roganoviću

Iza ubistva Novljanina Vladimira Roganovića, visokopozicioniranog među "kavčanima", u Beču 22. decembra prošle godine, stoji ili škaljarski klan ili kriminalna grupa Luke Bojovića, ukazuju saznanja austrijske policije. Iako se škaljarski klan povezuje sa Lukom Bojovićem, rezultati istrage u Beču ukazuju da je verovatno Roganovića likvidirala jedna od te dve kriminalne grupe, ali samostalno, a ne u saradnji sa "saveznikom", pisali su tada mediji.

Roganović je inače likvidiran tri dana po napuštanju Crne Gore, gde je 7. decembra pušten iz zatvora u Spužu, posle odslužene kazne zbog nelegalnog oružja.

PODELA KLANOVA: ŠKALJARSKI I KAVAČKI

Do 2014. godine u Kotoru je postojao samo jedan kriminalni klan, ali je zbog nestanka 200 kg kokaina u Valensiji došlo do podele. Sada na teritoriji Kotora dominiraju škaljarski i kavački klan. Imena su dobili po naseljima Škaljari i Kavaču iz Kotora iz kojih dolaze.

Već pet  godina traje sukob između njih, a u brutalnim obračunima koriste eksploziv, bombe i snajpere.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading