MAGDA OSTAJE NA ROBIJI: Srpski Džek Trbosek i posle 25 godina zatvora opasan po okolinu

Autor: Republika

Hronika

18.04.2019

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marinko Magda (55), serijski ubica iz Subotice i bivši pripadnik Legije stranaca, neće biti pušten na slobodu, odlučio je mađarski sud!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naime, sud koji je razmatrao mogućnost da Magda bude pušten na uslovni otpust, pošto je odslužio 25 godina zatvora, procenio je da je on i dalje veoma opasan po okolinu.

Magda, koga zovu i "srpski Džek Trbosek", zbog krvavog pira iz januaru 1994. presudom mađarskog suda bio je osuđen na kaznu doživotnog zatvora, uz mogućnost da bude pušten ranije.

- Tribunal deli mišljenje Okružnog suda u Segedinu da se ciljevi kazne ne mogu postići bez lišavanja slobode. Zatvorenik će ostati u zatvoru zbog profila svoje ličnosti, ubistva više ljudi, neviđene okrutnosti i zloupotrebe oružja - istakla je portparolka suda Erika Juhasne Pragai i dodala da će sud o eventualnom puštanju Marinka Magde na slobodu moći ponovo da odlučuje za dve godine.

Prema mađarskom zakonu, sud nakon 25 godina robije razmatra mogućnost uslovnog otpusta za sve osuđenike koji su na doživotnoj robiji, pa je to bio slučaj i sa serijskim ubicom iz Srbije.

- Iako Magda nije tražio da ranije izađe iz zatvora, sud je po automatizmu razmatrao tu opciju - objasnio je izvor.

Dr Žužana Boršnak Hakai rekla je za mađarske medije da je jedan od razloga zbog kojih je sud odbio da Magdu pusti na slobodu to što se on nije pokajao zbog monstruoznih zločina.

- Njegovo mentalno stanje se pogoršalo i on nije spreman za spoljni svet - objasnila je ona.

Magda je na robiji u specijalnom odeljenju zatvora u Segedinu, koji se nalazi na granici s Ukrajinom, sa najstrožim režimom obezbeđenja, zajedno sa još desetak najopasnijih osuđenika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading