Gavrićev pajtos likvidiran zbog 807 kg koke? Istraga brutalnog ubistva Srbina u Johanesburgu

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Božović iz Podgorice uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u švercu 807 kilograma kokaina iz Venecuele u Evropu. Narkotici su zaplenjeni 8. aprila na brodu nedaleko od Portorika, a kod Božovića je pronađen pasoš Južnoafričke Republike.

RepublikaFoto: youtube.com/News24
Likvidacija u Johanesburgu, ubijen Srbin, Ivan Đorđević

Nadzor iz aviona

Prema dosadašnjim informacijama iz istrage, ne isključuje se mogućnost da je upravo zbog gubitka narkotika čija se vrednost procenjuje na 18,5 miliona dolara samo dan kasnije likvidiran Srbin Ivan Đorđević (59), blizak saradnik Dobrosava Gavrića, osuđenog za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana. Dvojica napadača pratila su Đorđevića sve do zgrade u kojoj je živeo, pa ga izrešetala nakon što je istrčao iz blindiranog automobila kako bi se spasao.

- Istraga ide u više pravaca, a proverava se da li je Đorđević eventualno nastradao zbog droge. Srbin je izrešetan u sačekuši samo dan nakon što je zaplenjena vredna pošiljka. Njega su i ranije pokušali da ubiju, navodno jer je odavao informacije iz podzemlja. Šta je zaista istina, biće poznato tek nakon dalje istrage - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Jednom preživeo sačekušu

Ubijeni Đorđević bio je teško ranjen u septembru 2017. Dok je sedeo u tojoti, napadač je iz vozila ispalio više hitaca u njega, od kojih su ga četiri pogodila. Pukom srećom je preživeo napad, a u njegovom automobilu pronađena je veća suma novca. Tad se spekulisalo da je Srbin izrešetan jer je policiji odavao informacije i zamerio se srpskom podzemlju.

Paketi sa 807 kilograma kokaina pronađeni su na brodu nakon što su policajci koji iz aviona nadgledaju okean primetili sumnjivo plovilo.

Crnogorac Marko Božović uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u švercu droge iz Venecuele u Evropu

- O slučaju su odmah obaveštene pomorske policijske patrole koje su upale na brod i pronašle 28 paketa s narkoticima. Na licu mesta uhapšene su dve osobe, a sumnja se da je u šverc bilo umešano više osumnjičenih za kojima se traga - prenose mediji.

RepublikaFoto: youtube.com/ News24

Iza rešetaka

Kako navode, proverava se i da li je ova zaplena povezana sa zaplenom 840 kilograma kokaina u septembru prošle godine na jednoj jahti u Portugalu. Tad su se iza rešetaka našle četiri osobe, među kojima su i dvoje državljana Crne Gore.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Dobrosav Gavrić

Đorđević je više od 10 godina živeo u Južnoj Africi. Njegovo ubistvo snimile su sigurnosne kamere stambenog kompleksa u kojem je živeo, ali se za napadačima i dalje traga.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Droga doplivala do Bugarske

Bugarska granična policija zaplenila je više od 200 kilograma kokaina u Crnom moru. Kako je saopštilo tužilaštvo, u poslednjih nedelju dana bile su čak tri zaplene, a pronađena je i vreća sa 16 kilograma droge vezana za prsluk za spasavanje koja je plutala morem. Pretpostavlja se da je reč o narkoticima koji su potonuli kad se u Rumuniji 20. marta prevrnuo gliser. Tad je zaplenjeno više od tonu kokaina vrednog 300 miliona evra, a iza rešetaka su se našla dvojica Srba.

- Policija istražuje da li klanovi koji deluju u Srbiji imaju neke veze sa zaplenjenim kokainom. Istraga je veoma složena, radimo na tome u saradnji s rumunskom policijom - rekao je ministar policije Nebojša Stefanović.

Žrtve obračuna u JAR

MART 2011. Teško ranjen Dobrosav Gavrić, ubijen njegov prijatelj Siril Beka

NOVEMBAR 2013. U kući u Johanesburgu likvidiran Veselin Laganin

APRIL 2018. Ubijen Milan Đuričić Miki, Gavrićev kum i jedan od osuđenih za ubistvo Arkana

JUL 2018. U Johanesburgu ubijen Darko Kulić, dovođen u vezu s ubistvom Gorana Bojovića Amonijaka

SEPTEMBAR 2018. Đorđe Mihaljević, Gavrićev poslovni saradnik, likvidiran u sačekuši u Johanesburgu

OKTOBAR 2018. Rade Dragojević (49), koji se dovodi u vezu s ubistvom Mihaljevića, ranjen na pumpi u Johanesburgu

MART 2019. Jugoslav Smiljkić (51), poreklom iz Beograda, ubijen usred dana u Johanesburgu

APRIL 2019. Srbin Ivan Đorđević (59) izrešetan ispred zgrade u kojoj je živeo u Johanesburgu

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading