Krv na farmerkama rešava zločin: Lidijin bliski prijatelj je svirepo ubijen, a nju opet vode na sud!

Autor: Telegraf, Republika

Hronika

17.04.2019

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lidija Stejković (48) iz Svrljiga koja je 5. aprila prošle godine osuđena na godinu i po dana zatvora jer nije prijavila ubistvo Momčila Simonovića (59) iz sela Galibabinac, a oslobođena optužbe da je učestvovala u zločinu, ponovo će se naći pred sudom jer je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu.

Foto: Ilustracija

Ključan dokaz koji treba da bude utvrđen na ponovljenom suđenju je način nastanka krvne mrlje na njenim farmericama koji je po oceni prvostepenog suda smešta na mesto zločina, što Lidija negira tvrdeći da se radi o tragovima krvavog kašlja Simonovića nastalih mesecima pre njegovog ubistva.

Simonović je svirepo usmrćen u noći između 7. i 8. novembra 2016. godine a za njegovo ubistvo prvobitno je bila okrivljena Lidija koja se teretila da je u njegovu kuću dovela razbojnike koji su ga tukli do smrti. Prema navodima optužbe, ona je tipovala Simonovića jer je znala da poseduje novac i druge vredne stvari pa je zloupotrebom dugogodišnjeg odnosa prijateljstva i poverenja pomogla razbojnicima koji su ga mučili, a zatim i usmrtili. Tokom suđenja nisu pronađeni dovoljni dokazi za njeno učešće u ubistvu, pa joj je suđeno samo za neprijavljivanje zločina.

Apelacioni sud je bio stava da je prvostepena presuda neodrživa, jer iako je Zavod za sudsku medicinu našao da se ne može sa potpunom sigurnošću utvrditi kako je nastala krvna mrlja na njenim farmericama, prvostepeni sud je smatrao da je to dovoljan dokaz da je bila prisutna na mestu zločina.

Takođe, razlog što će se Stejkovićki ponovo suditi je i stav Apelacionog suda da je prvostepena presuda nerazumljiva. Ovo iz razloga što se njome ona proglašava krivom za neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca, a a oslobađa se optužbe za teško ubistvo jer se, kako ističe sud, ne može neko za isti događaj oglasiti krivim i osloboditi optužbe.

Stejkovićka novo suđenje čeka na slobodi jer je iza rešetaka bila od 18. novembra 2016. do 21. decembra 2017. godine kada joj je pritvor zamenjen merom zabrane napuštanja stana koja je ukinuta nakon objavljivanja prvostepene presude.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading