Zlatanu Krstiću pritvor do 30 dana u Podujevu

Autor: Tanjug

Hronika

14.04.2019

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalno odeljenje za ratne zločine Osnovnog suda u Prištini odredio je danas pritvor do 30 dana Zlatanu Krstiću iz Kragujevca, koji je dva dana uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine počinio ratne zločine na Kosovu i Metohiji, u selu Donje Nerodimlje u opštini Uroševac.

On će tokom trajanja pritvora biti smešten u zatvor u Podujevu.

Ovu meru odredio mu je sudija za prethodni postupak Arben Hoti u sklopu istrage koja se protiv Krstića vodi zbog sumnje da je izvršio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, precizirao je za Tanjug njegov branilac Dejan Vasić.

Vasić je istakao da Krsić tokom rata uopšte nije bio prisutan na Kosovu i da nema nikakve veze sa događajem za koji se sumnjiči.

Posebno je ukazao da je od sudije za prethodni postupak dobio čvrsta uverenja da će se tokom smeštanja u Pritvorni centar u Podujevu biti obavljeni neophodni pregledi, imajući u vidu njegovo ugroženo zdravlje.

Specijalno tužilaštvo za ratne zločine Kosova tereti Krsića da je kao pripadnik jugoslovenske policije učestvovao u ubistvu četvoro civila i proterivanju 19 članova porodice Nuha iz Nerodimlja kod Uroševca.

Ovo je prvi predmet koji će biti procesuiran pred Posebnim odeljenjem suda u Prištini specijalizovanog za postupanje u predmetima ratnih zločima. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading