(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Brutalna likvidacija u Johanezburgu: Gavrićev pajtos ubijen zbog cinkarenja

Autor: M. Ž. LAZIĆ - Z. NIKOLIĆ

Hronika

10.04.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin Ivan Đorđević (57) izrešetan je juče u sačekuši u Johanezburgu u Južnoj Africi! Kako saznajemo, on je bio blizak s Dobrosavom Gavrićem, osuđenim za likvidaciju Željka Ražnatovića Arkana, komandanta Srpske dobrovoljačke garde.

RepublikaFoto: youtube.com/ News24
Ubica se vraća u vozilo nakon likvidacije

Motiv zločina zasad nije utvrđen, ali se ne isključuje mogućnost da je likvidiran jer je policiji odavao informacije o trgovini narkoticima, zbog čega su pokušali da ga ubiju pre godinu i po dana!

Pratili ga

Zločin se dogodio juče oko 11.30, kad su dvojica napadača za kojima se traga osula paljbu na Đorđevića, dok je izlazio iz blindiranog mercedesa.

- Sve se odigralo u jednom dobro obezbeđenom stambenom kompleksu koje ima privatno obezbeđenje. Napadači u BMW su pratili Srbina, a kad je pokušao da izađe iz vozila, oni su istrčali iz automobila i u njega ispalili više hitaca iz automatske puške - navode mediji.

Ubice su posle zločina sele u svoj auto i pobegle, a na lice mesta odmah su stigle policijske patrole i ekipe Hitne pomoći.

26 čaura nađeno na mestu zločina

- Đorđević je podlegao povredama na mestu zločina, a policajci su na obližnjem polju pronašli zapaljeni automobil koji su ubice koristile - prenose mediji.

Očevici kažu da su začuli pucnjavu, da bi ih potom radnici obezbeđenja obavestili da je muškarac ubijen.

Žrtve obračuna u JAR

  • MART 2011. Teško ranjen Dobrosav Gavrić, ubijen njegov prijatelj Siril Beka
  • NOVEMBAR 2013. U kući u Johanezburgu likvidiran Veselin Laganin
  • APRIL 2018. Ubijen Milan Đuričić Miki, Gavrićev kum i jedan od osuđenih za ubistvo Arkana
  • JUL 2018. U Johanezburgu ubijen Darko Kulić, dovođen u vezu s ubistvom Gorana Bojovića Amonijaka
  • SEPTEMBAR 2018. Đorđe Mihaljević, Gavrićev poslovni saradnik, likvidiran u sačekuši u Johanezburgu
  • OKTOBAR 2018. Rade Dragojević (49), koji se dovodi u vezu s ubistvom Mihaljevića, ranjen na pumpi u Johanezburgu
  • OKTOBAR 2018. Pit Mihalik (50), južnoafrički advokat i Gavrićev branilac, usmrćen ispred privatne škole u Kejptaunu
  • MART 2019. Jugoslav Smiljkić (51), poreklom iz Beograda, ubijen usred dana u Johanezburgu

Lokva krvi

- Odmah smo potrčali da pomognemo čoveku koji je ležao u lokvi krvi, ali je on već bio mrtav. Znamo da je reč o Srbinu i da je vozio blindirani automobil jer su napadači i ranije pucali na njega - ispričali su očevici.

Đorđević, kod kojeg su nađena najverovatnije lažna dokumenta na ime Ivan Lazarević, bio je teško ranjen u septembru 2017. Dok je sedeo u tojoti, napadač je iz vozila ispalio više hitaca u njega, od kojih su ga četiri pogodila. Pukom srećom, preživeo je napad.

Smiljkića overili hicem u lice

Jugoslav Smiljkić (51) iz Beograda ubijen je sredinom marta u Johanezburgu. On je vozio motor, a kad se zaustavio da otkuca poruku na mobilnom telefonu, iza njega se zaustavila crna honda u kojoj su se nalazile četiri osobe. Dvojica muškaraca su izašli i otvorili vatru na njega, a kad je pao, pucali su mu u lice kroz vizir kacige. Sumnja se da je Smiljkić likvidiran zbog veza s trgovinom narkoticima.

- U njegovom automobilu pronađena je veća suma novca, a tad se spekulisalo da je Srbin izrešetan jer je policiji odavao informacije i zamerio se srpskom podzemlju - kaže naš sagovornik.

On se pre više od 10 godina iz Srbije preselio u Južnu Afriku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading