Dalibor o tuči sa Kalinićem i njegovim prijateljem: Ja sam prvi udario Marka!

Autor: novosti.rs

Hronika

08.04.2019

19:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Iskreno mi je žao zbog svega što se Milanu Kaliniću i meni dešava od nemilog događaja sa večitog derbija. Da mogu da vratim vreme, drugačije bih postupio. Tuču sam ja izazvao, jer sam zbog nervoze, velikog pritiska pred utakmicu, svoje nepromišljenosti napao Kalinićevog druga. I mogu samo da priznam da bih sigurno odreagovao isto kao i Kalinić da je neko udario mog prijatelja. Neizrecivo mi je žao dok gledam ovu hajku na njega, kako ga razvlače po medijima, jer je sve prenaglašeno i preterano." Ovako govori Dalibor Dado Krković, Zvezdin navijač sa kojim se glumac sukobio nekoliko minuta pred početak košarkaške utakmice Zvezda - Partizan, odigrane u subotu.

RepublikaFoto: Starsport
Dalibor Krković u tuči

Kratak snimak, koji već danima krstari internetom, na kom se vidi kako glumac udara muškarca, praćen je naslovima "krvavi napad", "pala krv", "brutalno prebijen"...

 

- Nisam brutalno pretučen, nije bilo velikih povreda o kojima mediji danima bruje - kaže Krković. - Žao mi je što se događaj u kom sam učestvovao koristi kao kampanja protiv Kalinića. Čuo sam se sa njim, dugo smo razgovarali i sve sam mu ovo isto rekao. Ne mogu da mu se izvinjavam jer me je udarao, ali sam mu rekao da mi je žao što sam nepromišljenom reakcijom izazvao sukob. Ni on ni ja nismo nasilni ljudi. Meni se nikada ništa slično nije dogodilo.

Kako je Dado ispričao, vatreni je Zvezdin navijač i toga dana je podelio više od 100 ulaznica, uveo mnogo ljudi da gledaju tim koji obožava, prati i podržava godinama, kada je minut pred početak večitog derbija, Marko Pavlović, inače direktor marketinga Zvezde, zahtevao od njega da ustane sa mesta.

RepublikaFoto: Starsport
Milan Kalinić

- Bila je gužva, odjednom su se sva mesta popunila. Okolo su sedele porodice sa decom, u trenutku nema nijedne slobodne stolice. Preplavio me talas nervoze i doživeo sam prekid filma. Udario sam Marka - kaže Krković. - Ne znam šta mi je bilo, nikad tako nisam reagovao. Posle toga je Milan uzvratio meni, a što je najgore verovatno bi većina nas uradila isto. Sada mi je najviše krivo što se sve tako odigralo, što su muški hormoni, utakmica i nervoza, učinili svoje, a niko od nas niji nasilnik. I pre svega, što umesto da glavna vest bude pobeda Zvezde na njenom povratku u Evroligu, svi govore o našem sukobu i tuči "filujući" istinu.

TUŽILAŠTVO PIŠE PRIJAVE

Posle sukoba u hali "Aleksandar Nikolić", reagovalo je Više tužilaštvo u Beogradu, gde nam je potvrđeno da će protiv učesnika incidenta biti podignute krivične prijave u redovnom postupku, s obzirom da se odigrao na sportskoj priredbi. Tužilaštvo čeka od policije da prikupe potrebna obaveštenja, pa bi nakon toga učesnici trebalo da budu saslušani. 

O nemiloj sceni, javnost danima ne prestaje da bruji! A po rečima Milana Kalinića, nije mu bila namera da izaziva incidente već da odbrani prijatelja.

- Došao sam na utakmicu sam i na svu sreću nisam poveo sina, kao što to obično činim - rekao je glumac. - Dolazim u VIP deo, u kom je sedeo čovek na dvosedu. Rekli su mu da to nije njegovo mesto i da se pomeri jer je to mesto za Aleksandra Radojičića. On počinje da se ponaša bahato, počinje da psuje. Onda se okreće i udara Marka Pavlovića glavom, a zatim još nekoliko puta. Krenuo sam da ga odbranim. On je pošao i na mene...

RepublikaFoto: Starsport

Događaju je prisustvovao i Dragan Šutanovac, koji je pokušao da smiri Kalinića i da ga razdvoji od Krkovića.

- Šutanovac me je smirio, odreagovao sam impulsivno - kaže Kalinić. - Isto bih odreagovao. Mnogo komentara ima kakav primer sam dao... Uvek sam protiv nasilja, ali nisam davao na sebe. Ovo mi je prvi konflikt ovakve prirode u životu. Ovde nije bilo drugog načina. Ja sam se pobio jer sam branio svog druga... Šta god da uradiš nije dobro. Velika je odgovornost svih. Niko me iz Zvezde zbog ovoga nije pozvao. Đorđe Gagić, košarkaš Partizana, poslao mi je poruke podrške i hvala mu mnogo na tome.



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Siniša

08.04.2019 23:23

Nasilnik u hali. Nasilnik u autu. Samo se čeka da pregazi nekoga i da isto kaže. Pravi nasilnik jer se ne kaje i kaže da bi opet isto reagovao.

Odgovori 12 0
Boki

09.04.2019 16:26

Zakon je donet. Treba ga primenjivati.