Misteriozna poseta u zatvoru: Najmorbidnijem Srbinu dolaze dve žene, jedna je ćerka vojnog lica, drugu niko ne zna

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

08.04.2019

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igora Srbina, koji je na doživotnu kaznu zatvora u Italiji osuđen zbog dvostrukog ubistva i uhapšen u Španiji zbog ubistva tri osobe, posetiće Rebeka Sančez iz Madrida, ćerka vojnog lica sa kojom se dopisivao proteklih šest meseci pod budnim okom zatvorskih stražara koji su kontrolisali konverzaciju.

RepublikaFoto: twitter.com/Alfonso_Egea
Igor Rus dobio doživotnu

Nakon posete Sančezove, još jedna žena sa kojom se Igor dopisivao proteklih meseci mogla bi ga posetiti u španskom kazamatu, preneo je italijanski list Corriere.

Ovakva vest naišla je na osudu kod prijatelja i rođaka Igorovih žrtava, pa je tako ćerka Valeria Verija, šumskog čuvara kog je Igor ubio, ocenila ovu odluku kao skandaloznu i neshvatljivu.

 

 

- Nije u redu, ne vidim zašto bi zatvor sa tako strogim obezbeđenjem i pravilima dozvolio posetu ubici kao što je on. Ne razumem o čemu bi neko sa njim pričao i pitam se zbog čega bi neko osetio potrebu da poseti takvog čoveka - rekla je Frančeska Veri a preneo portal Newsbeezer.

Čita stripove i uči zatvorska pravila

Posete koje Igor Srbin bude imao u narednom periodu odvijaće se pod strogom kontrolom u zatvorskim prostorijama za posete. U ovom trenutku, Igor Srbin vreme u zatvoru prekraćuje čitanjem stripova, a njegov advokat Martin Kalvente, dao mu je na proučavanje dokumenta koja se sastoje od zatvorskih pravila prema kojima će Igor u narednom periodu živeti.

Suđenje za tri ubistva koje je počinio u Španiji počeće predstojećeg leta.

Najmorbidniji ubica

Inače, Igor Srbin je jedan od najbrutalnijih i najmorbidnijih ubica koje je Srbija izrodila. Na suđenju je priznao da je koristio čak 18 različitih identiteta u osam zemalja, a prilikom višemesečene policijske potere kako bi utekao policiji dovijao se na razne načine, uz mnogobrojne pomagače čiji identitet nikada nije otkrio.

RepublikaFoto: pexels.com

Policija ga je pronašla tek kada se onesvestio za volanom ukradenog kamioneta, jer je prethodno popio veliku količinu alkohola. U španskom pritvoru se potpuno okrenuo religiji i čitanju crkvenih knjiga.

Inače, Španija je ranije saopštila da ga neće izručiti Italiji dok ne bude odgvarao za zločine koje je počinio u toj zemlji.

 

Ubica sa 18 identiteta

Podsetimo, Igor Srbin je krajem marta osuđen na doživotnu robiju za ubistvo barmena Davidea Fabrija i dobrovoljnog zaštitnika životne sredine Valerija Verija 1. i 8. aprila 2017. u provincijama Bolonja i Ferara.

On je 30. januara saopštio sudu u Bolonji preko video-linka iz pritvora u Saragosi da je pucao na svoje dve italijanske žrtve "jer su oni za mene bili policajci i morao sam da ih oborim".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading