Za silovanje pastorke 13 godina robije! Novica surovo zlostavljao devojčicu, čim bi majka otrišla u prodavnicu

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

06.04.2019

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novica B. (57) iz Smedereva osuđen je prvostepenom presudom Višeg suda u Smederevu na trinaest godina zatvora zbog silovanja maloletne pastorke sa smetnjama u razvoju S. M. (14).

RepublikaFoto: Photo by Alexander Krivitskiy on Unsplash
Foto: Ilustracija

Veće Višeg suda u Smederevu, kojem je predsedavao sudija Goran Mladenović, nakon postupka u kojem je bila isključena javnost, objavilo je u petak presudu.

Novica B. je oglašen krivim da je pre godinu dana, u aprilu 2018. godine, u svojoj kući, silovao ćerku svoje supruge, i to u vreme dok je žena bila u prodavnici.

Novica je nekoliko meseci živeo u vanbračnoj zajednici sa majkom maloletne devojčice, dok je dete živelo kod bake, i povremeno im dolazilo u posetu. Iskoristio je odsustvo majke, kako se navodi, i silovao je devojčicu, zapretivši da ne sme nikome da kaže, ili će, u suprotnom, ubiti i nju i njenu majku - pišu Novosti.

Posle skoro mesec dana, devojčica se, ipak, poverila majci, a potom su obe otišle u policiju i prijavile sve.

Ono što daje posebnu dozu surovosti ovome je činjenica da je reč o detetu sa posebnim potrebama, dok je majka silovane devojčice gluvonema. Tokom postupka, uprkos svim dokazima veštačenja,

Novica B. se branio da nije počinio krivično delo, i da "to nikada ne bi uradio jer ima ćerke i unuke".

Na prvostepenu presudu, okrivljeni ima pravo žalbe.

Sud je najavio da će, nakon što presuda postane pravosnažna, od okrivljenog biti uzet uzorak za forenzičko-genetičku analizu, kako bi se pohranio u bazi podataka osuđenih za krivično delo silovanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading