Opljačkan Kežman: Ukrali mu dokumenta o transferima fudbalera?

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorska policija traga za provalnicima koji su upali u kuću bivšeg fudbalera i fudbalskog menadžera Mateje Kežmana (40) u Ulcinju i odneli skupocenu sportsku opremu vrednu više hiljada evra. Ne isključuje se mogućnost da su prava meta lopova zapravo bila dokumenta u vezi sa spornim transferima fudbalera, zbog kojih se ime poznatog sportiste krajem prošle godine našlo u centru afere!

RepublikaFoto: Starsport
Mateja Kežman

"Čiste ruke"

Naime, belgijska policija je u saradnji s BIA i srpskim Specijalnim tužilaštvom pokrenula akciju "Čiste ruke" zbog malverzacija s prodajom fudbalera, nameštanjima utakmica i pranjem 30 miliona evra. Iza rešetaka su se našli Kežmanovi najbliži saradnici državljanin Crne Gore Uroš Janković, koji je priveden u Beogradu, i Dejan Veljković, kome su lisice na ruke stavljene u Belgiji.

30 miliona evra oprano malverzacijama s transferima

- Među spornim prodajama igrača je i transfer jednog od najtraženijeg srpskih fudbalera Sergeja Milinkovića-Savića iz Vojvodine u belgijski Genk, a članovi njegovog menadžerskog tima bili su upravo Kežman, Janković i Veljković. Sergej se družio s Kežmanom, a neretko su letnje odmore provodili upravo u Ulcinju u Matejinoj kući koju su u martu ove godine ojadili lopovi - priča sagovornik Srpskog telegrafa.

Zbog malverzacija s prodajom igrača i nameštanjem utakmica krajem prošle godine uhapšeni Kežmanovi najbliži saradnici

Prema njegovim rečima, provalnici su iskoristili priliku kad je kuća bila prazna, pa su u toku noći, misleći da ih niko neće videti, obili vrata i krenuli u pohod.

- Pljačkaši su ispreturali sve stvari u potrazi za vrednostima. Prema zvaničnim informacijama, ukrali su samo skupocenu surf-opremu i televizor. Međutim, sumnja se da je u zdanju na obali reke Bojane Kežman imao sef u kojem je čuvao tajne papire o prodaji igrača. Njegov saradnik Janković je Crnogorac, pa se ne isključuje mogućnost da su bitnija dokumenta krili baš u Ulcinju - kaže naš izvor.

Odneli i opremu za kajt-surfing

Kežmanu je ukradena skupocena oprema za surfovanje, zbog čega je on i dolazio u Ulcinj.

- Volim prirodu, a svi ti sportovi su povezani s prirodom i omogućavaju mi da ne putujem svetom bezveze, već nekako uvek jurim sve te tačke gde ima snega i vetra. Na Adi Bojani sam našao sve što mi treba za kajt-surfing. Radi se o sjajnom sportu gde si vezan za dasku, a opet te pogoni vetar, znači čista priroda. Ekstreman je, pun nekog adrenalina koji mi nedostaje otkad sam prestao da igram fudbal jer u fudbalu je adrenalin iza svakog ćoška - rekao je ranije Kežman.

On je ispričao i da je zbog skijanja i snouborda često na Kopaoniku, a posetio je i Gruziju, Kanadu i Austriju.

Profesionalci

Kako dodaje, pretpostavlja se da iza provale stoje profesionalci, a da se Kežmanova kuća našla na meti lopova, otkriveno je nakon što je njegov komšija prijavio krađu.

- Proverava se da li su lopovi zapravo nameravali da se dočepaju papira. Da nije reč o amaterima, govori i to što su uspeli da izbegnu mere obezbeđenja na kući, a da li su se dokopali dokumenata, to zasad nije poznato - priča naš sagovornik.

Reporteri Srpskog telegrafa pokušali su juče da stupe u kontakt s Kežmanom, ali se on nije javljao na broj telefona poznat redakciji.

Na sudu zbog bivše žene

Mateja Kežman se posle 11 godina braka 2011. razveo od supruge Emilije, s kojom ima troje dece. Ona je protiv njega podnela tužbu zbog neisplaćene alimentacije od navodnih 27.000 evra, a u toku je i sudski postupak zbog podele imovine vredne 15 miliona evra. Kežman je posle razvoda dobio sina iz veze sa Marijom Perković, a prošlog leta s Tarom Šumonjom se venčao upravo na Adi Bojani.

ČINJENICE
  • Sporna imovina
  • hotel i apartmani u Crnoj Gori
  • plac na Dedinju
  • apartmani na Kopaoniku
  • nekoliko luksuznih automobila

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading