Zoranovo ponašanje analizirali psihijatri: Evo šta su zaključili!

Autor: Republika

Hronika

03.04.2019

20:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Marjanović prekjuče je obeležio treću godišnjicu smrti svoje supruge Jelene, za čije je ubistvo i dalje jedini osumnjičen, a tokom pomena na groblju Zbeg i nasipu u Crvenki, gde se zločin dogodio, nije krio tugu.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Zoran Marjanović

Na grobu svoje žene, Marjanović je bio vidno uznemiren i neraspoložen, gledao je u zemlju, a u jednom momentu je čak i zaplakao i pokrio lice rukama. Više puta je poljubio sliku, zagrlio spomenik i mazio Jeleninu sliku.

Ništa bolja situacija nije bila ni kod spomen-ploče na nasipu u Crvenki, gde je pevačicino telo pronađeno, a Zoran je i kasnije, tokom razgovora s novinarima, bio na ivici suza.

Bio utučen

Psihijatar Ivica Mladenović je za beogradske medije objasnio da je evidentno da je Zoran Marjanović na groblju bio utučen.

- Govor tela uvek odaje čoveka, a ovde je reč o osobi koja je tri godine u fokusu javnosti, što je veoma stresno, šta god mislili o njemu. Logično je da će on biti utučen na dan kada mu je žena ubijena. Napomenuo bih da je njegova tuga autentična, to je normalno ponašanje za ovakvu situaciju - kazao je sagovornik.

RepublikaFoto: Public
Jelena Marjanović

Međutim, Mladenović ponavlja da je Marjanović dosad bio sklon egzibicionizmu.

- Samo ljubljenje spomenika može biti predstava za javnost, pogotovo jer znamo da on ipak voli da bude u žiži javnosti, da se prezentuje, uprkos ovoj situaciji. Ipak, sve i da mu prija eksponiranje, evidentno je da mu nije svejedno - zaključio je psihijatar.

Teška procena

Psihoterapeut Zoran Milivojević smatra da je veoma teško proceniti ponašanje osobe koja je pod konstantnim pritiskom javnosti, kao što je Zoran Marjanović.

- Situacija s njim je kao i u rijaliti programu, mislimo da gledamo spontane reakcije, a zapravo su ti ljudi sve vreme svesni snimanja. Čim se pojavi neko sa strane, ko gleda kako se vi ponašate, spontanost se gubi. Zoran je pod pritiskom i stresom, on je optužen i teško da možemo pretpostaviti da je sve ovo bilo potpuno spontano. To je logično ponašanje za nekoga ko je optužen, jer on zna da ako bi bio nezainteresovan, svi bi ga raščerečili. On u svakom slučaju mora ovako da se ponaša, jer mu je važno da li će ići u zatvor ili ne - kazao je Milivojević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading