Imao PRELOM LOBANJE, u bolnici rekli da nema mesta, jadnik UMRO posle 3 dana

Autor: Telegraf, Republika

Hronika

03.04.2019

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dr Vladimir Burzanović u bolnici u Užicu pacijenta, koji je imao tešku povredu glave, i pored preporuke Klinike za neurohirurgiju, nije primio na bolničko lečenje, nego ga poslao kući.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Porodica Prvoslava Bolovića (67) iz sela Loret kod Požege, koji je pre tri dana preminuo u Opštoj bolnici u Užicu, optužuje lekara ove ustanove da Prvoslava, koji je imao tešku povredu glave - prelom krova lobanje, subduralni hematom i nagnječenje mozga, i pored preporuke Klinike za neurohirurgiju iz Beograda, nije primio na bolničko lečenje, nego ga je u takvom stanju poslao kući.

Takvo ponašanje lekara je, kažu u porodici, neetično, a motiv zašto su se javili medijima jeste - da se to više nikom ne ponovi.

- Stric je doživeo povredu, sa povredom se javio u hitnu službu DZ Požega, oni su mu ukazali pomoć i poslali ga u Užice, a iz Užica u Neurohiruršku kliniku u Beogradu. Tamo je proveo tri-četiri dana, radili su skener, skener je dva puta pokazao da je situacija ista, videli su da ne mogu da ga operišu i odlučili da ga pošalju u regionalni medicinski centar, pa da se za dve nedelje javi na kontrolu s novim skenerom. Procena lekara iz Beograda bila je da on bude ovde pod kontrolom lekara u regionalnom medicinskom centru, da se odradi skener i da dođe u Beograd na kontrolu - priča Prvoslavljeva sinovica Danijela Bolović, koja je i sama lekar.

- Sanitetom je vraćen u Užice, a dr Vladimir Burzanović u Opštoj bolnici u Užicu pogledao ga je na kolicima i Prvoslavljevom sinu rekao: "Mi ovde nemamo mesta". Pošto su moj otac i muž došli za njima, a Prvoslava su već vraćali u sanitet da ga voze kući, pitali su dr Burzanovića da li je moguće da čoveka s takvim povredama vraća kući, a on je rekao: "Pa šta ja njemu ovde da radim kad ga tamo nisu operisali, šta da radim, da gledam u njega, ja smatram da on ovde nema šta da traži. To što piše na otpusnoj listi nije naredba nego predlog". Vratili su ga u Loret, tamo je malo došao sebi, ali je pred zoru dobio napade epilepsije, pozvali su Hitnu pomoć, prebačen je u Užice i tu ga je dr Golubović primio na intenzivnu negu. Epi-napadi su se nastavili i to ga je na kraju, posle tri-četiri dana, zauvek odnelo - kaže Danijela.

Ona dodaje da ne kaže da bi se njen stric izvukao da je ostao u bolnici, ali ima utisak "da su digli ruke od njega".

- Pitam kolegu lekara: Da li bi svog oca vratio kući u takvom stanju? - kaže dr Danijela.

NEĆE GA TUŽITI

- I sama sam lekar, ne mogu da shvatim da se neko tako ophodi prema umirućem čoveku. Optužujem kolegu doktora što je čoveka s takvom povredom prosledio na kućno lečenje, nije ga zadržao u bolnici. Mislim da bi svaki lekar zaključio da čovek s takvim povredama mora da ostane u bolnici - kaže dr Danijela Bolović, lekar Zavoda za zaštitu zdravlja radnika "Železnica Srbije", ambulanta Užice.

Porodica, kaže, neće tužiti ni lekara ni bolnicu, ali motiv je da se ovakav odnos lekara nikom ne ponovi.

KOMISIJA PROVERAVA PRITUŽBU 

U Zdravstvenom centru Užice juče je rečeno da je povodom pritužbi porodice pokojnog Prvoslava Bolovića iz sela Loret, a po nalogu direktora ZC Užice dr Miloša Božovića, dat nalog direktoru Opšte bolnice Užice da se odmah formira komisija za unutrašnji stručni nadzor, koja će proveriti pritužbe porodice. Ova komisija juče je, kako Kurir saznaje, već počela s radom. Istovremeno, direktor ZC Užice Miloš Božović juče je obavio razgovor s načelnikom odeljenja i s lekarom na čiji postupak porodica ima zamerke.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading