Manijak koji je usmrtio dečaka u Pirotu nikada NIJE POLAGAO VOZAČKI, a vozio sa više od 2 promila!

Autor: novosti.rs

Hronika

03.04.2019

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U pirotskom Višem tužilaštvu vodi se istraga protiv M. Ć.(39), iz ovog grada, koga prijava tereti za izazivanje saobraćajne nesreće i smrt dečaka Srđana Đošića(16), iz sela Temska koji je tom prilikom poginuo i povrede M. T.(23), koji je te kobne noći bio sa nesrećnim dečakom i još jednim drugom kod sela Blato, kada je na njih automobilom naleteo bahati vozač.

RepublikaFoto: facebook.com/Srdjan Djosic
Srđan Đošić

Vinkovniku ovog nezapamćenog događaja, tačnije tragedije određen je pritvor do 30 dana, a prijava ga tereti za tri krivična dela: Neovlašćeno upravljanje tuđim automobilom, izazivanje opšte opsanosti u saobraćaju i ne pružanje pomoći povređenom licu, u konkretnom slučaju Srđanu Đošiću i M.T.

To međutim nije sve: gotovo da ne postoji odredrba u Zakonu o bezbednosti u saobraćaju (ZOBS), koju bahati M. Ć., nije prekršio. Istraga je do sada utvrdila da je nesreću izazvao ukradenim automobilom marke "Fijat" niških tablica, da uopšte nije imao vozačku dozvolu, odnosno da nije polagao, i da mu je analizama krvi utvrđeno, da je bio u stanju potpunog pijanstva, što će reći da je imao više od 2 promila alkohola u krvi!

Nesrećni mladići su se te večeri 23.marta oko 23 časa vraćali iz sela Blato. Oni su svoje bicikle vozili jedan za drugim, odnosno da, po putu nisu išli uporedo jedan pored drugog. 

Osumnjičeni vozač se takođe vraćao iz istog sela u kome je viđen u seoskom kafiću i na izlazu iz sela u stanju potpunog pijanstva, verovatno je zadremao za volanom. 

Prvog mladića je na svu sreću promašio, drugog koji je bio ispred njega malo zakačio i povredio , dok je Srđana, bukvalno počistio prednjim desnim delom auta i usmrtio ga na licu mesta. 

Bez obzira na sve, nastavio je beg ka Pirotu, a bicikl ubijenog dečaka autom je vukao još nekoliko kilometara, sve do naselja Gnjilan, gde je uzeo taksi i pokušao da pobegne. Na svi sreću policija ga je brzo uhapsila, identifikovala kao starog znanca i smestila u zatvor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading