Potresna ispovest oca bolesnog deteta koga su unakazili zbog parkinga!

Autor: Bojana Paunović

Hronika

02.04.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo sam ih najuljudnije pitao koliko će se zadržati na parking-mestu rezervisanom za invalide jer treba da mi stigne žena sa teško bolesnim detetom. Usledila je salva najgorih psovki i uvreda, udarci, teške batine od kojih se i dalje oporavljam! Ovako za Srpski telegraf priča Goran Velinov, Beograđanin kojeg su pre šest dana na Vračaru, u centru grada, brutalno isprebijala dvojica siledžija ne želeći da se pomere sa mesta rezervisanog za invalide, za koje naš sagovornik ima urednu nalepnicu. Razlog: otišli su da kupe pljeskavice!

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić
PROLAZE KROZ PAKAO: Goran sa ćerkom Leom (14)

Velinov je sišao ispred zgrade u kojoj stanuje da bi sačekao suprugu sa ćerkom zbog koje imaju rezervisano invalidsko parking-mesto tačno ispred ulaza. Međutim, na tom mestu je bio parkiran automobil, što se često dešava zbog objekta brze hrane u istoj ulici. Goran kaže da je prišao kolima i, videvši dve žene na zadnjem sedištu, ljubazno ih upitao koliko će se zadržati. Odgovorile su mu još dva minuta, a on im je pokazao podignut palac kao znak odobravanja i rekao da nije problem i da treba da mu stignu žena i ćerka koja je operisala srce. U tom trenutku naišao je i komšija Nikola (67), koji je jako vezan za Leu, kao i ona za njega, i koji je gospođama objasnio Leinu situaciju. One su tada pozvale muškarca koji je došao i pitao šta se dešava. Jedna od njih mu je rekla da su na mestu za invalide.

- Ma popuši mi, bre, ku*ac, majmune! Dođi 'vamo da ti je*em mamu sad, ološu! Je*e mi se i za invalide i za njihova parking-mesta! - obratio se taj muškarac Velinovu, koji mu je samo kratko rekao:

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić

Siledžije na slobodi!

Velinov navodi da su napadači hteli da pobegnu kada je Nikola stao pred njihov auto i pitao ih kuda sad odlaze.

- Skinuo sam ga sa haube jer bi ga zgazili. Oni su dali gas i pobegli. Igrom slučaja, načelnik PU je prolazio i, kad je video šta se desilo, pozvao je policiju i Hitnu pomoć. Prevezeni smo na VMA. Maksilofacijalni hirurg dr Saša Jović je rekao da moram na operaciju. Pukle su čeona, jagodična i vilična kost. Pomoću nekoliko šrafova postavljene su mi tri titanijumske pločice. Nikoli su ušivene glava i ruka - završava priču Velinov, navodeći da napadači još nisu uhapšeni.

- Važi, lafe, nema problema, ostani.

Čovek se vratio u fast-fud, a Velinov je pozvao pauk i zamolio ih da obaveste i policiju, jer je na mestu za invalide parkiran bahat i agresivan vozač.

 Siledžija: Ma popuši mi, bre, ku*ac, majmune! Je*e mi se i za invalide i za njihova parking-mesta!

- Kada se muškarac u društvu prijatelja vratio u vozilo, Nikola mu se ponovo obratio:

Foto: ST/Vladimir Lukić

Devojčica uznemirena

Goranova ćerka Lea (14) rođena je sa teškim oblikom Daunovog sindroma, sa otvorenim atrioventrikularnim kanalom, bez srčane pretkomore i komore. Pre dva meseca je operisala srce, a roditelji se, kako kažu, i dalje bore za svaki novi dan njenog života. Već pet dana devojčica neprestano pita zašto je tati oko modro, krvavo...

- Čoveče, na šta ti to liči, komšija čeka na svoje mesto, treba da se uparkira žena sa bolesnim detetom - navodi Velinov.

Neopisiv bol

On objašnjava da je tada vozač, koji je već bio u nekom polusedećem položaju, ustao i pesnicom udario Nikolu posred naočara i staklom mu isekao lice.

Foto: ST/Vladimir Lukić
Jednog ušivali, a drugom ugradili titanijumske pločice

- Nikola se zateturao i pao. Okrenuo sam se da mu pomognem, a ovaj se zaleteo i iz sve snage me udario pesnicom. Čuo sam da je nešto puklo, ali mislio sam da je njegova ruka. Osetio sam naglu mučninu i nagon za povraćanjem, bol je bio neopisiv, ali sačekao sam da Lea dođe, da se ne stresira - priča Velinov.

Leina dijagnoza
- 100 odsto invalid
- urođene srčane mane
- Daunov sindrom
- hemipareza (oduzetost) leve strane
- deformacija stopala
- problemi sa štitastom žlezdom...
Goranove povrede
- polomljena čeona kost
- polomljena jagodična kost
- polomljena vilična kost
- kontuzija facijalnog nerva
- postavljene mu tri titanijumske pločice
- mora na operaciju

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
fuj

02.04.2019 08:34

samo vas molim da ispratite ovaj slucaj i da nas obavestite kada ce ovi biti uhapseni... a ako ne, da pisete svakih 3ci dan o tome.... suze mi idu ne verujem..fuj kakav smo narod postali i ostali...