Zaboravio 22 metka! Oglasila se Kusturičina pres služba povodom incidenta u Rumuniji

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

31.03.2019

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pres služba reditelja i muzičara Emira Kusturice reagovala je danas povodom teksta na portalu Telegraf.rs da je Kusturica pre četiri godine uhvaćen sa arsenalom municije na aerodromu u Rumuniji, navodeći da nije u pitanju bio arsenal, već da je u torbi "zaboravio 22 metka".

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Emir Kusturica

U saopštenju se navodi da je tačno da je Kusturica, inače pasionirani strelac sa uredno izdatom dozvolom za nošenje pištolja, zaboravio da pri polasku sa Mokre Gore za Rumuniju izvadi iz ručne torbe kutiju sa 22 metka kalibra devet milimetara, a ne 25 šaržera, prenosi agencija.

- Posle koncerta i na prolasku kroz aerodromski skener, u ručnoj torbi viđena je pomenuta kutija - navodi se u saopštenju i dodaje da se to ne može nazvati arsenalom oružja.

Aerodromske vlasti napravile su zapisnik, a reditelj je odmah nakon toga napustio Rumuniju, navodi se u saopštenju povodom  objavljenog teksta.

Iz Pres službe Kusturice podsećaju da je dve godine nakon toga Kusturica ponovo gostovao u Rumuniji, a "na stvar sa polupraznom kutijom sa mecima je stavljena tačka".

Podsetimo, Kusturica je 2015. godine privatnim avionom iz Tivta odleteo u Rumuniju kako bi održao koncert.

Reditelj je tada uhvaćen sa ručnim prtljagom "punim municije" na aerodromu Baneasa kod Bukurešta, a četiri godine rumunske vlasti su ovaj skandal čuvale kao najstrožu tajnu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading