Šokantno! Kusturica uhvaćen sa arsenalom municije u Rumuniji

Autor: telegraf.rs, Republika

Hronika

30.03.2019

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reditelj Emir Kusturica (65) uhvaćen je sa ručnim prtljagom punim municije na aerodromu Baneasa kod Bukurešta. Kod Kusturice je prilikom antiterorističke kontrole pronađeno ukupno 25 šaržera municije od 9 mm, a rumunske vlasti otvorile su istragu protiv reditelja.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Emir Kusturica

Istragom je utvrđeno da je Kusturica u Rumuniju stigao privatnim avionom iz Tivta, kako bi u Bukureštu održao koncert svoje grupe "The No smoking orchestra". Nakon završenog nastupa, on je stigao na rumunski aerodrom, a onda je razotkriven.

Četiri godine je ovaj skandal čuvan kao stroga tajna, a rumunske vlasti su ove informacije krile od javnosti.

Naime, u oktobru 2015. godine kada je uhvaćen na aerodromu Baneasa, Kusturica je osumnjičen za krivično delo krijumčarenje, a onda je morao da napusti Rumuniju.

Tri godine je trajalo suđenje, a ova informacija nije dospela ni u rumunske ni u srpske medije, što ukazuje na činjenicu da se incident veoma vešto krio, kako navode rumunski mediji. Tek nakon četiri godine od incidenta, ovaj slučaj dobio je epilog, tačnije 22. marta.

 

 

Istraga rumunskih vlasti otkrila je da je Emir Kusturica imao dozvolu za oružje koju su izdale vlasti u Beogradu za pištolj kalibra 9 mm, ali nije imao dozvolu za nošenje 25 okvira.

Nakon ekspertize u Nacionalnom institutu za kriminalističku istragu, utvrđeno je da meci predstavljaju "smrtonosno vatreno oružje".

Kusturica je tretiran kao osumnjičeni, a kako je istraga utvrdila on nije imao kriminalni dosije.

U julu 2018. godine Tužilaštvo u gradu Buftei, 20 kilometara severo-zapadno od Bukurešta, zatražilo je od suda da konfiskuje patrone koje su zaplenjene na aerodromu Baneasa. Prošle nedelje, u petak, 22. marta, sud je konačno odobrio konfiskaciju municije i predala je sudskom trezoru na čuvanje. 

Da su mu Rumuni sve oprostili, govori i informacija da će se Kusturica sa svojim orkestrom pojaviti na festivalu rok muzike u mestu Resita, početkom jula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading