Ko je misteriozni Vranjanac s tonom kokaina? Narko-bos ukrao identitet ubijenog!

Autor:

Hronika

30.03.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Davor Trajković, koji se zajedno sa jednim od vođa "škaljarskog klana" Igorom Dedovićem dovodi u vezu s tonom kokaina koji je zaplenjen u Rumuniji, pokušao je da zametne tragove svojim mutnih poslova tako što je promenio prezime. Ono što je posebno bizarno u celom slučaju je to što je uzeo prezime čoveka kojeg je ubio njegov otac!

Držao klubove

Ovaj kontroverzni biznismen žario je i palio po Srbiji, a onda otišao u Južnu Ameriku i postao glavna spona između balkanskih i kolumbijskih narko-kartela.

- Kada je njegovo ime prvi put počelo da se provlači kroz policijske izveštaje, mnogi su bili zbunjeni. O takvoj osobi, s prezimenom Trajković, nisu postojali operativni podaci. Onda se ispostavilo da je to stari znanac policije, ali da je sa odlaskom na novi kontinent promenio i prezime! Naime, Davor Trajković se ranije prezivao Spasić i bio je poznat kao vlasnik nekih poznatih klubova i diskoteka na jugu Srbije - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: facebook.com/vladimir vidakovic
Vladimir Vidaković

Vidaković stradao zbog kokaina?

Policija u Medeljinu u Kolumbiji i dalje istražuje smrt Vladimira Vidakovića, čiji je brat Miloš likvidiran u Budvi 2013. godine. Strani mediji spekulišu da je mladić bio na žurki i da je umro usled predoziranja drogom. Međutim, ne isključuje se mogućnost da mu je namerno data smrtonosna doza narkotika, možda čak i nekog otrova. Tome u prilog ide činjenica da je Vidaković bio umešan u biznis s kokainom.

- Najpre je uzgajao marihuanu u Španiji, a potom su mu apetiti porasli. Otišao je u Kolumbiju kako bi, navodno, organizovao transport kokaina za Evropu - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Šta se tačno desilo, znaće se posle obdukcije, čiji se rezultati i dalje čekaju.

Trajković je sada već duže vreme u Kolumbiji, gde je uspostavio dobre kontakte sa lokalnim narko-kartelima i posreduje u prodaji velikih količina kokaina srpsko-crnogorskim klanovima. Koliki je njegov uticaj, govori i nedavna zaplena u Rumuniji, jer u pitanju tona kokaina čistoće oko 90 odsto, što govori da ima direktne kontakte sa proizvođačima.

Davorov otac navodno je iz nehata ubio kolegu lovca, a porodica žrtve tvrdi da je ubistvo namerno i hladnokrvno

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zaplenjena droga u Rumuniji

- Bizarna priča je kako je Davor promenio prezime. Naime, njegov otac Stanislav i još jedan čovek osuđeni su na po četiri godine zatvora zbog smrti Predraga Trajkovića 24. novembra 2013. godine. Oni su svi zajedno bili u lovu, a prilikom povratka u džip koji je bio vlasništvo Svetislava Spasića uneto je oružje, što je protivno propisima. Jedan od lovaca je, navodno, slučajno povukao oroz, puška je opalila i Predrag Trajković je ostao mrtav na mestu - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Nesrećan slučaj?

Porodica nastradalog lovca je sumnjala u tu verziju događaja, tvrdeći da smrt u lovu fingirana i da je zapravo Predrag hladnokrvno ubijen, a da je sve predstavljeno kao nesrećni slučaj. Da sve bude još čudnije, sin čoveka osuđenog za ubistvo Davor Spasić promenio je prezime baš u Trajković, po ubijenom čoveku!

RepublikaFoto: instagram.com/stanijadobrojevic
Stanija Dobrojević

Stanijin dečko

Davor Trajković bio je poznat u Vranju po burnom noćnom životu. On je, navodno, bio direktan ili indirektan vlasnik nekih od najelitnijih lokala u tom gradu na jugu Srbije, a česte gošće bile su mu brojne poznate pevačice i starlete.

- Voleo je da dovodi i starlete i poznate pevačice u svoje lokale i da bude sa njima u društvu. Tako je dokazivao svoj status. On je jedno vreme bio u vezi sa Stanijom Dobrojević - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading