Španska policija uhapsila srpsku bandu: Pljačkali turiste na auto-putu!

Autor:

Hronika

29.03.2019

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španska policija uhapsila je šest članova bande koji su poreklom iz Srbije i sa Kosova zbog sumnje da su opljačkali na desetine turista na auto-putu AP-7, koji se proteže niz obalu istočne Španije. Lopovi su žrtvama bušili gume na vozilima, a potom glumeći samarićane vozaču i putnicima odvlačili pažnju. Za to vreme drugi deo ekipe bi se prišunjao autu i krao novac i stvari!

RepublikaFoto: Printscreen/dailymail.co.uk
Srpski banditi u akciji

Tipovali ih

Koliki problem je banda pravila turistima, ali i Španiji, govori i to da je u njihovom hapšenju učestvovalo oko 100 policajaca sa psima uz podršku helikoptera iz vazduha. Nakon hapšenja vlasti su objavile i snimke sa bezbednosnih kamera na kojima se vidi kako je ova grupa operisala. Na jednom od snimaka vidi se član bande koji se prišunjao poršeu koji se zaustavio ispred njega na naplatnoj rampi. Gotovo puzeći je došao do zadnje gume, probušio je nožem, a potom se vratio u svoje vozilo. Drugi snimak prikazuje muškarca u kratkim pantalonama i s bejzbol kapom koji takođe puzeći prilazi kombiju i probada nožem gumu dok su dve osobe u vozilu potpuno nesvesne šta im se događa.

- Prestupnici su operisali na auto-putu od granice Španije sa Francuskom do grada Mursija na jugoistoku zemlje. Radili su u parovima. Kada bi se žrtve zaustavile da poprave gumu, jedni su ih ometali, a drugi im krali dragocenosti iz vozila. Nisu svima bušili gume. Neke bi prosto tipovali usput i navodili ih da stanu pokazujući im da navodno imaju neki problem sa vozilom - saopštila je španska policija.

Lopovi radili u parovima. Dok su jedni "pomagali" žrtvi, drugi uzimali torbe iz vozila

RepublikaFoto: Printscreen/dailymail.co.uk
Snimak krađe

Banda se tereti za 48 krađa, uključujući i dve pljačke u kojima su koristili nasilje, ali istražitelji očekuju da će konačni broj žrtava biti mnogo veći, čak i stotinu. Sva šestorica osumnjičenih zadržana su u pritvoru nakon što su izvedena pred sudiju u gradu Reus kod Taragone, u istočnoj Španiji.

Britanci na udaru

Banda je uglavnom za žrtve birala strane turiste jer su računali da će sa sobom nositi više novca nego većina drugih ljudi. Nacionalnosti žrtava nisu obelodanjene, ali britanski Dejli mejl i tablod San navode da su na meti bili uglavnom Britanci, zbog čega su izdali upozorenje svojim građanima u Španiji.

Pretres

- Uhapšeni su muškarci starosti od 35 do 50 godina. Policija je u njihovim stanovima pronašla i oduzela više od 50.000 evra u gotovini i brojne dragocenosti, uključujući nakit i torbe poznatih svetskih dizajnera - navodi španska policija.

 

 

"Nešto ti se dimi pozadi"

Neki od opljačkanih identifikovali su lopove u policiji. Mediji prenose izjavu jednog od njih koji je objasnio kako su njega opljačkali.

- Dok sam se vozio auto-putem, pored mene je išao jedan automobil, a vozač je počeo da mi signalizira da se zaustavim. Kada sam stao, poveo me je ka zadnjem delu automobila s izgovorom da mi se nešto dimi. Kasnije, kada sam stao na benzinskoj pumpi, primetio sam da mi nedostaje torba sa dragocenostima - ispričala je ova žrtva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading