Ko su braća Vidaković, likvidirani u kriminalnim obračunima: Jedan ubijen pred 500 ljudi, drugog predozirali

Autor: Blic, Republika

Hronika

29.03.2019

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pančevac Vladimir Vidaković (30) koji je pronađen je mrtav u Medeljinu u Kolumbiji, rođeni je brat Miloša Vidakovića, koji je 2013. godine ubijen u kriminalnom obračunu u Budvi. Iako uzrok Vladimirove smrti još uvek nije zvanično saopšten, spekuliše se da je usmrćen jakom dozom droge. Sumnja se da je Vladimir u Španiju otišao kako bi nastavio poslove kojima se bavio njegov brat.

RepublikaFoto: facebook.com/vladimir vidakovic
Vladimir i Miloš Vidaković

Vladimir Vidaković pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima umro je u kolumbijskom gradu Medeljin, a njegov identitet utvrđen je u bolnici prema dokumentima koja su kod njega pronađena. Iako razlog njegove posete Južnoj Americi još uvek nije u potpunosti jasan, izvori pojedinih srpskih medija prenose da je u Južnu Ameriku otišao kako bi organizovao transport kokaina. S druge strane, tamošnji mediji pišu da je "turista iz Srbije" misteriozno umro.

Ako je suditi po kriminalnim radnjama u koja su braća Miloš i Vladimir bila upletena, ubistvo jakom dozom droge je jedan od verovatnijih scenarija.

Ubistvo pred 500 svedoka

Naime, Vladimirov brat Miloš ubijen je 2013. godine u Budvi dok je sa prijateljima bio u jednom ugostiteljskom objektu u Starom gradu. Pucač je u njega, dok je sedeo za šankom, ispalio tri metka u grupi i pobegao u nepoznatom pravcu.

RepublikaFoto: facebook.com/vladimir vidakovic
Vladimir Vidaković ubijen jakom dozom narkotika

Premda je motiv ubistva čak i danas nejasan, postojale su određene indicije da je ubistvo naručio njegov kum Strahinja Stojanović i to zbog žene. Stojanovića je javnost upoznala kada je njegov džip dignut u vazduh i tom prilikom povređena njegova devojka, bivša misica iz Španije.

Ipak, njegovo ubistvo priznao je Miloš Vojnović, pripadnik organizovane grupe Miloša Delibašića, a kao nalogodavac naveden je Branislav Šaranović, iako Vidaković nije bio direktno umešan u rat na relaciji porodica Šaranović - Bojović koji traje godinama. I sam Vojnović je na suđenju rekao da Vidaković nije imao nikakve veze sa klanom Luke Bojovića i da je to bio je jedan od razloga zašto je odlučio da tužilaštvu otkrije istinu.

- Poslat sam da uradim nešto za nekog ko nije moj drug, nije moj prijatelj. Mislim na Vidakovića koji čovek nema veze sa tim što je nastalo sa ubistvom Nikole (brat Luke Bojovića). On nije imao veze sa klanom Luke Bojovića, niti je bio u tome - kazao je na Vojnović.

Recept smrti"

Sumnja se da je Vladimir u Kolumbiji usmrćen jakom dozom narkotika. Ovakav način ubistva u kriminalnom miljeu nije nepoznanica, a sličan slučaj koji srpska javnost pamti dogodio se 2015, kada je u Češkoj čistom dozom droge ubijen Janoš Šnajder (35), osumnjičen da je ubio Jasminu i Nenada Opačića.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading